Markkinakommentit

Taalerin sijoitusstrategi: “Keskuspankkien vastaisku onnistui”

Keskuspankit ovat onnistuneet rauhoittamaan rahoitusmarkkinat, arvioi Taalerin päästrategi Tuomas Komulainen.

Komulaisen mukaan viimeisen kuukauden aikana isot keskuspankit ovat lisänneet elvytystä tai peruneet rahapolitiikan kiristämisaikeita.

“29.2. Kiinan keskuspankki lopulta laski pankkien reservivaatimusta ja oli jo tätä ennen lisännyt likviditeettiä. EKP ilmoitti voimakkaista toimistaan 10.3. Yhdysvaltain keskuspankki (Fed) puolestaan ilmoitti viime viikolla, ettei ole lähikuukausina nostamassa korkojaan”, Komulainen toteaa Taalerin markkinakatsauksessa.

Keskuspankkien toimet ovat tehonneet.

“Näiden toimien johdosta rahoitusmarkkinat ovat jälleen normalisoituneet ja yrityslainojen riskilisät laskeneet voimakkaasti.”

Komulaisen mukaan ennen EKP:n kokousta heikkojen (HY) yrityslainojen riskilisät olivat noin 5,0 prosentissa ja riskilisät ovat nyt laskeneet noin 3,0 prosenttiin. “Eli hyvin iso muutos hieman yli viikossa. Myös Yhdysvalloissa HY-lainojen riskilisien lasku on ollut voimakasta”, Komulainen summaa.

Taaleri nosti osakkeet uudestaan ylipainoon 4.2. ja lisäsi osakkeita helmi- ja maaliskuussa. “Allokaatio 50 -rahaston osakepaino on nyt n. 54 %. Olemme ostaneet erityisesti arvoyhtiöitä Euroopassa ja kehittyviä markkinoita”, Komulainen kertoo.

Osakkeiden sisällä Taaleri on  säilyttänyt poikkeuksellisen kovan ylipainon eurooppalaisissa osakkeissa. “Allokaatio 50 salkussa 25 % on sijoitettu eurooppalaisiin osakkeisiin, kun vertailuindeksissä on vain 11 %. Samoin riskiset yrityslainat ja myös reunavaltioiden lainat tulevat hyötymään EKP:n mahdollisesta lisäelvytyksestä.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös