Osakeanalyysit

Outokumpu käänteessä: Kustannussäästöt purevat ja tariffit auttavat

Handelsbanken on nostanut Outokummun tavoitehintaa reippaasti.

Handelsbanken on nostanut Outokummun tavoitehintaa reippaasti.

Teräsyhtiö on kärsinyt kiinalaisen ruostumattoman teräksen tuonnista Eurooppaan, USA:n tehtaan käynnistyshaasteista ja Aasian ja Tyynenmeren alueen yksikön kannattamattomuudesta viime vuosina, toteaa Handelsbanken aamukatsauksessaan.

Seurauksena tästä on ollut erittäin heikko kannattavuus ja osake, johon sijoittaminen ei ole ollut houkuttelevaa.

Handelsbanken näkee Outokummun tulevaisuuden kuitenkin kirkkaampana. Syitä parempiin näkymiin ovat yhtiön omat toimet ja markkinatilanteen muutos.

”Esimerkiksi massiiviset kustannusleikkaukset ovat jo tukeneet tuottoja, Kiinan tuontiteräs kohtaa tariffeja EU:ssa ja uskoaksemme myös USA:ssa alle vuoden sisällä.”

Handelsbanken odottaa yhtiöltä ilmoitusta uusista kustannussäästöistä pian. ”Outokummun ja sen kilpailijoiden tulosmarginaaleissa on suuria eroja, mikä yhtiön toimitusjohtaja pitää kestämättömänä pidemmän päälle. Siksi odotamme yhtiöltä ainakin 60 miljoonan euron lisäleikkauksia. Lisäksi olemme hyvin luottavaisia sen suhteen, että myös USA:ssa tariffit Kiinan tuontiteräkselle otetaan käyttöön pian”, pankki toteaa.

Tariffit tulevat muuttamaan markkinoilla asetelmia suuresti.

Yhdessä kunnianhimoisten kustannusleikkauksien kanssa Outokummun tuottoja tukee pankin mukaan volyymien elpyminen vuosina 2016 – 2017 ja hintojen nousu.

Handelsbanken uskoo lisäksi Outokummun osinkotuoton nousevan vahvaksi ensi vuonna.

Pankki nosti teräsyhtiön tavoitehinnan 5,0 euroon aiemmasta 4,0 eurosta. Suositus on edelleen Osta.

Kommentoi
Ylös
>