Osakeanalyysit

Fortum: Odotettu tulosraportti, osakkeen arvostustaso on haastava

Kuva: Fortum Oyj.

Kuva: Fortum Oyj.

Energiayhtiöllä on kaksi ongelmaa, jotka nakertavat sen tuloskuntoa.

Fortumin eilen julkaisema toisen kvartaalin osavuosikatsaus ei tarjonnut suuria yllätyksiä ja raportti oli kokonaisuudessaan neutraali, arvioi Inderes.

Fortumin liikevaihto laski toisella kvartaalilla kolme prosenttia 768 miljoonaan euroon ja oli siten linjassa Inderesin 771 ennusteen kanssa, mutta ylitti hienosti konsensuksen 759 miljoonan euron ennusteen. Vertailukelpoinen liikevoitto laski odotetusti edellisvuodesta 122 miljoonaan euroon ja oli linjassa Inderesin 125 miljoonan euron ennusteen kanssa.

Energiayhtiön tulosta rasittavat tutut tekijät: matalat sähkön hinnat ja heikko rupla.

”Emme odota sähkön hinnan elpyvän oleellisesti, emmekä laske Venäjän merkittävän elpymisen varaan, mikä vahvistaisi ruplaa ja tukisi Russia-segmentin tulosta”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Fortumin lähivuosien tulosnäkymät eivät ole kovin ruusuiset. Inderesin mukaan Fortumin nykyistä markkinahintaa korkeammalla tasolla olevat suojaukset alkavat myös loppua, mikä tulee rasittamaan tulosta lähivuosina.

”Olemme leikanneet lähivuosien osinkoennusteemme 0,90 eurosta 0,70 euroon, sillä olemme huolissamme miten Fortumin rahavirta tulee kehittymään lähivuosina”, analyysitalo toteaa.

Fortumin mielenkiintoa ei lisää myöskään osakkeen nykyinen arvostustaso. Yhtiön vuosien 2016 – 2017 P/E-luvut ovat 21x ja 19x Inderesin tulosennusteilla.  Vastaavat EV/EBITDA-kertoimet ovat 11x ja 10x.

”Arvostuskertoimet ovat mielestämme haastavat ja osinkotuotto tulee ennusteemme mukaan olemaan historialliseen osinkotuottoon verrattuna matalalla 4,7 %:n tasolla. Tämän takia emme näe osakkeessa selvää nousuvaraa ja jäämme odottavalle kannalle.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös