Sijoitusideat

Arvoyhtiöt nousivat osakesuosikeiksi

palkinto-palkintopokaali-osakelista-082016
Sijoituspalveluyritys valitsi kolme parasta sijoitusta kotimaisista pörssiyhtiöistä suomalaisten osakkeiden valintatyökalunsa perusteella.

Sijoittaja.fi:n osakevalintatyökalun perusteella valitut osakkeet ovat lyöneet yleisindeksin kehityksen reippaasti kesäkuusta 2014 lähtien. Parhaiden osakkeiden TOP 5 -osakekori on lyönyt indeksin lähes 63 prosentilla ja TOP 10 – ja TOP 15 osakekoritkin yli 52 prosentilla.

Valintatyökalu pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen.

Valintatyökalun uusi kolmen kärki on tässä:

Affecto

IT-yhtiö on Sijoittaja.fi:n mukaan arvoyhtiö, jolla ei ole toviin ollut tappiollista vuotta. Viimeiset 12 kuukautta ovat kuitenkin olleet vaikeita ja yhtiön tulos on jäänyt vertailukaudesta.

Myös toisella kvartaalilla Affecto jäi hieman ennusteista. Sijoittaja.fi:n mukaan Toisen kvartaalin hivenen pehmeä tulos johtui Baltian ja Norjan arvioitua heikommasta suoriutumisesta. Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa meni paremmin viime vuoteen verrattuna.

”Heikko tuloskehitys on näkynyt kurssikehityksessä, joka on ollut viimeisen vuoden ajan heikkoa. Tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Affecto aikoo parantaa johdon ohjauksen perusteella”, Sijoittaja.fi:n analyytikko Sami Väänänen toteaa.

”Affectossa on selvää kurssinousupotentiaalia, mutta kurssi kääntyy vasta, kun tulostrendi kääntyy.”

Affecton pisteet Sijoittaja.fi:n arvioinneissa on noussut rajusti – peräti 18 pistettä.

Technopolis

Oululainen kiinteistöyhtiö on paitsi arvoyhtiö, myös sinkoyhtiö. Technopoliksella on kotimaisista kiinteistösijoitusyhtiöistä korkein nettovuokratuottoprosentti, Väänänen muistuttaa.

”Ensimmäisellä kvartaalilla Technopoliksen liikevaihto jäi ennusteista, mutta operatiivinen liikevoitto ylitti ennusteet. Technopolis keskittyy väkevän kasvun sijasta operatiivisen tehokkuuden parantamiseen. Yritys arvioi vuoden 2016 liikevaihdon ja käyttökatteen pysyvän kutakuinkin samalla tasolla kuin vuonna 2015”, Väänänen toteaa.

Technopolis julkistaa toisen kvartaalin tuloksensa vasta elokuun lopulla.

UPM-Kymmene

Metsäyhtiö paistatteli osakelistan kärjessä myös viimeksi. Sijoittaja.fi antaa sille korkeat laatupisteet ja pitää myös sitä arvoyhtiönä.

”Yhtiö on pystynyt vakaaseen kasvavaan tulokseen ja UPM odottaa kannattavuuden paranevan myös vuonna 2016. Toisella kvartaalilla vertailukelpoinen liikevoitto nousi vuodentakaisesta enemmän kuin analyytikot ennustivat (ennuste 250 M€, toteutunut 264 M€). Liikevoitto kasvoi 21 % vuodentakaisesta. Viime vuoden kustannuskuri näkyy selvästi muuttuvien ja kiinteiden kustannusten laskuna”, Väänänen toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös