Osakeanalyysit

Inderes: Helsingin pörssin arvostus hipoo jo ennätystasoa

Matalan korkotilanteen johdosta osakkeiden kysyntä on ollut vahvaa, ja kotimaisten osakkeiden arvostuskertoimet ovat nousseet jo ennestään korkealta tasolta, arvioi analyysitalo Inderes.

Kova osakkeiden kysyntä on johtanut siihen, että P/E-kertoimet ovat lähellä ennätystasoja. Samanlainen on tilanne Yhdysvalloissa. ”Helsingin pörssin seuraavan 12kk:n ennustettu P/E-luku on tällä hetkellä 18,2x ja S&P 500:n vastaava luku on 18,6x”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderesin mukaan hyvän toisen vuosineljänneksen tuloskauden ansiosta Helsingin pörssi on ollut nousussa viimeiset kolme kuukautta, mutta koska tulosennusteet ovat pysyneet lähes muuttumattomina, on arvostustaso noussut siksi jo korkealta tasolta vieläkin korkeammalle.

Helsingin pörssin P/E-kerroin on jo peräti 17 prosenttia yli vuosien 2005 – 2015 mediaanin, Inderes laskee.

Korkeassa tulospohjaisessa arvostuksessa ei ole Inderesin mukaan varaa tulospettymyksille. Jos niitä lähineljänneksinä nähdään, on sijoittajille luvassa arvostuskertoimien tasokorjausta ja kurssilaskua, analyysitalo varoittaa.

Myös rapakon takana alkaa olla jo kallista. ”Helsingin pörssin tapaan lähes muuttumattomien tulosennusteiden ja kurssinousun johdosta jenkkimarkkinan arvostus on noussut viime kuukausina. S&P 500:n P/E-luku on tällä hetkellä 18,6x, eli 18 % yli vuosien 2002 – 2015 mediaanin.”

Inderesin mukaan Yhdysvaltojen pörssiyhtiöiden tuloskasvuun on ladattu kovia odotuksia, ja Helsingin pörssin tapaan tulospettymysten tapahtuessa USA:n osakemarkkinalla on luvassa arvostuskertoimien tasokorjausta ja kurssilaskua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös