Rahastotietoa

Rahastosijoittajat tankkasivat osakerahastoja

Suomeen rekisteröityneiden sijoitusrahastojen yhteenlaskettu pääoma nousi kaikkien aikojen ennätykseen, 102,6 miljardiin euroon.

Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin syyskuun aikana nettomääräisesti 951 miljoonaa euroa, kertoo Finanssialan Keskusliitto. Sen sijaan rahastopääomaa supisti epäsuotuisa markkinakehitys noin 97 miljoonalla eurolla.

Eniten uutta pääomaa kertyi osakerahastoihin, joihin sijoitettiin 363 miljoonaa euroa. Pitkän koron rahastoihin sijoitettiin 346 miljoonaa euroa, yhdistelmärahastoihin 187 miljoonaa euroa ja vaihtoehtoisiin rahastoihin 78 miljoonaa euroa. Lunastuksia tehtiin lyhyen koron rahastoista, joista lähti nettomääräisesti 22 miljoonaa euroa.

Osakerahastoissa suurimmat nettomerkinnät, yhteensä 426 miljoonaa euroa, kohdistuivat globaalisti sijoittaviin rahastoihin. Eniten lunastuksia tehtiin Suomeen sijoittavista rahastoista, 103 miljoonaa euroa.

Pitkän koron rahastoissa uutta pääomaa sijoitettiin etenkin euroalueen luokiteltuihin yrityslainoihin, 120 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös