Sijoitusideat

Salkunhoitaja: Kolmen syytä sijoittaa kehittyville markkinoille

Evlin seniorisalkunhoitaja löytää nyt kolme hyvää syytä sijoittaa kehittyville markkinoille.

MSCI Emerging Markets -osakeindeksin kehitys.

MSCI Emerging Markets -osakeindeksin kehitys.

Evlin seniorisalkunhoitaja löytää nyt kolme hyvää syytä sijoittaa kehittyville markkinoille.

Kehittyvien markkinoiden osakkeet ovat tuottaneet viime vuosina heikosti, ja sijoittajat ovat olleet näiden markkinoiden suhteen jo pitkään hyvin pessimistisiä. ”Juuri tässä tilanteessa, kun moni on pessimistinen, on hyvä hetki lähteä mukaan”, kannustaa Evlin seniorisalkunhoitaja Peter Lindahl blogissaan.

Kehittyvien markkinoiden osakemarkkinoiden arvostus suhteessa länsimaihin on nyt jopa edullinen. Lindahlin mukaan joidenkin arvostusten mukaan kehittyvät markkinat ovat nyt länsimaita jopa 30 prosenttia halvempia.

Factsetin analyysin mukaan näin todellakin on.

Tässä Gurufocus-sivuston artikkelissa oleva ensimmäinen kuvaaja osoittaa, että kehittyvien markkinoiden P/E-kerroin on jo pitkään ollut vain noin 70 prosenttia kehittyneiden talouksien P/E-kertoimesta. Esimerkiksi vuonan 2007 kehittyvien markkinoiden arvostus kävi samalla tasolla kehittyneiden talouksien arvostuksen kanssa.

Lindahl löytää muitakin syitä etsiä tuottoa juuri kehittyviltä markkinoilta.

Markkinoilla on pitkään pelätty Kiinan kasvun sakkaamista. Lindahlin mukaan Kiina on kuitenkin saamassa taloutensa riskit lopulta hallintaan. ”Kupla ei puhjennut, eikä uutta finanssikriisiä syntynyt.”

Vuosien takaisen kymmenen prosentin kasvun vaikutus ei oikeastaan ole sen suurempi kuin nykyisen Kiinan talouden alhaisempi kasvutaso, Lindahl muistuttaa. Perinteisten toimialojen sijaan on maassa nyt vahvassa nousussa kulutus-, terveydenhuolto- ja IT-sektorit.

Kolmas syy suosia kehittyviä markkinoita on se, että pohja raaka-aineiden halpenemiselle on luultavasti nyt saavutettu.

”Joitakin merkkejä hintojen noususta on nyt jo havaittu. Raaka-aineiden hintoja vetää alas vahva USA:n dollari, ja koska USA:n dollarin vahvin periodi on nyt takanapäin, lähtevät hinnat lopulta taas nousuun.”

Sijoita Nordnetin superrahastoon!
Nordnet Superrahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen, aivan uusi ja täysin kuluton indeksirahasto. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

• merkintä- ja lunastuspalkkio 0 €
• hallinnointipalkkio 0 €
• säilytys 0 €

Kommentoi
Ylös
>