Yritysuutiset

Tekesin innovaatioseteli sai hyvä startin

Tekesin iInnovaatiosetelillä yritykset voivat ostaa uutta tietoa ja osaamista yritykseensä.

Tekesin innovaatiosetelin hakeminen avautui viime maanantaina, ja ensimmäisen viikon aikana hakemuksia tuli 150 kappaletta pk- ja alkavilta yrityksiltä.

Päätöksiä on tehty jo 100, joista 69 hyväksyttyjä, Tekes kertoo tiedotteessaan. Myös palveluntarjoajiksi on paljon halukkaita, Tekesin listalle on ilmoittautunut satoja yrityksiä ja organisaatioita.

Suosiota kuvaa myös innovaatiosetelin nettisivun kävijämäärä. Sivukatseluja oli ensimmäisellä viikolla noin 8700 kpl, ja se oli ylivoimaisesti suosituin Tekesin sivu.

”Kova kiinnostus kertoo siitä, että nyt on reippaasti madallettu kynnystä kehitystoiminnan aloittamiseen. Seteli on mainio tuki kasvun alkuvaiheessa olevalle yritykselle”, arvioi Tekesin pk-yksikön johtaja Reijo Kangas.

Yksi ensimmäisistä innovaatiosetelin asiakkaista oli Koepala Packaking. ”Hakuprosessi oli hyvin nopea ja suoraviivainen. Neuvona muille yrityksille voisin sanoa, että mitä kirkkaammin kehityksen kohde on tiedossa, sitä ketterämmin myös hakemuksen tekemisessä pääsee alkuun, kuvaa Koepala Packakingin Janne Asikainen.

Tekesissä toivotaan, että alueelliset toimijat hyödyntävät uutta seteliä alueen yritysten kehittämisessä. Palveluntarjoajat näkevät setelin keinona tuoda pk-yrityksiä digitaaliseen maailmaan.

”Odotamme, että innovaatioseteli aktivoi kasvuhaluisia pk-yrityksiä ottamaan ensiaskeleita digitaalisten palvelujen rakentamisessa ja investoimaan kasvuun. Erityisesti pk-yrityksissä osaamista ja kykyä näihin ei juurikaan ole. Meidän palveluilla voi esimerkiksi testata markkinaa, kirkastaa idean kaupalliseksi tuotteeksi tai palveluksi, rakentaa digitaalisen kasvumallin palvelulle tai mitata kvantitatiivisesti asiakaskokemusta ja kehittää kilpailukykyä sen avulla”, kertoo Growthsettersin partner Juha Harju.

Suuruudeltaan 6200 euron innovaatiosetelin kohderyhmänä ovat erityisesti pk-yritykset, jotka hyödyntävät ensimmäisen kerran innovaatiopalveluja. Kyseessä on kaksivuotinen kokeilu. Innovaatioseteli on tarkoitettu vakiintunutta liiketoimintaa harjoittaville pk-yrityksille, jotka haluavat käynnistää innovaatiotoiminnan. Innovaatiotoiminta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan, tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista.

Innovaatiosetelillä voit ostaa uutta tietoa ja osaamista yritykseesi. Voit käyttää sen innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalvelujen hankintaan. Innovaatiosetelillä voi hankkia palveluita esimerkiksi innovaatiopalveluja tarjoavilta yrityksiltä, yliopistoilta, ammattikorkeakouluilta ja tutkimusorganisaatioilta.

Lue lisää innovaatiosetelistä täältä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös