Asunnot ja kiinteistöt

Asuntosijoittaja voi saada verokikalla jopa 40 000 euron hyödyn

Valtio käytännössä tukee sijoittajan asunto-ostosta.

Helsingin Sanomien laskelmien mukaan asuntosijoittaja voi hankkia asunnon uudesta kerrostalosta kymmeniä tuhansia euroja halvemmalla kuin taloon itse muuttava omistaja.

Näin hurja ero perustuu asuntosijoittajan saamaan veroetuun.

”Uuden asunnon hinnasta valtaosa voi olla yhtiölainaa. Sijoittaja saa vähentää lainan lyhennykset vuokratuloista ja hyötyä tuhansia euroja vuodessa”, Helsingin Sanomat toteaa.

Asuntosijoittaja voi siis vähentää rahoitusvastikkeen pääomatulojen verotuksessa. Monissa uudiskohteissa yhtiölainaosuus on suuri, ja myyntihinta saattaa olla vain neljänneksen tai kolmanneksen asunnon velattomasta hinnasta.

Kun asuntosijoittaja voi vähentää rahoitusvastikkeen, asunnosta saadusta vuokratulosta joutuu maksamaan hyvin vähän veroa. Valtio siis käytännössä tukee sijoittajan asunto-ostosta.

Helsingin Sanomien esimerkissä on asuntosijoittajan verohyöty on laskettu vuonna Vantaan Tikkurilaan vuonna 2018 valmistuvan talon 32 neliön yksiön mukaan.

Asunnon velaton hinta on 198 780 euroa ja myyntihinta 70 924 euroa, joten yhtiölainaosuus on siis 127 856 euroa. Asuntosijoittaja pystyy tässä kohteessa vähentämään sekä rahoitus- että hoitovastikkeen verotuksessa, yhteensä 552 euroa kuukaudessa.

 

Kommentoi
Ylös
>