Arvo-osakkeet

Inderes: Apetitin tulokseen odotettavissa selvää tasokorjausta

Apetit Inderes lisää

Inderes nostaa tuoreessa aamukatsauksessaan Apetitin osakkeen suositustaan tasolle ”lisää”. Lokakuun tulosvaroituksen myötä osakkeen kurssitaso on painunut Inderesin tavoitehintaa alemmalle tasolle.

”Vuosien 2017 ja 2018 ennusteillamme Apetitin arvostus vaikuttaa jo melko houkuttelevalta”, Inderes kirjoittaa aamukatsauksessaan.

Analyysitalo odottaa matalan tasepohjaisen arvostuksen tuovan osakkeelle tukea. Apetitin tase on viime vuosina tehdyistä alaskirjauksista huolimatta edelleenkin hyvässä kunnossa.

Kalajalosteet-segmentti on esittänyt vakuuttavaa kehitystä koko vuoden, ja vuonna 2016 rajusti noussut sokerin maailmanmarkkinahinta tulee nostamaan osakkuusyhtiö Sucroksen tulosta.

Apetitin tuottaa voittoa ja sen omavaraisuusaste on 60 prosenttia. Inderesin vuosien 2017 ja 2018 ennusteilla laskettuna Apetit tarjoaa 6,3 prosentin ja 7,5 prosentin osinkotuottoa.

Apetitin ongelmat ovat kertaluonteisia

Apetitin viljakauppa on tänä vuonna kärsinyt vientimarkkinoiden hyvästä satokaudesta ja korkeista varastotasoista. Alhainen markkinahinta on heikentänyt välitystoiminnan marginaaleja.

Inderes odottaa Viljakauppa-segmentin operatiivisen liikevoiton laskevan tänä vuonna 1,4 miljoonaan euroon. Vuoden 2017 liikevoittoennuste on kuitenkin 2,8 miljoonaa euroa.

Toinen heikossa kunnossa oleva liiketoimintasegmentti on Ruokaratkaisut. Apetitin uutena strategiana on olla kasvispohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Strategian mukaiset merkittävät panostukset tuotantolinjaan ja Tuorekset-konseptin lanseerauskulut alkavat nyt olemaan takanapäin. Näiden investointien odotetaan alkavan kantaa hedelmää ensi vuoden aikana.

Ruokaratkaisut-segmentin liiketappion arvioidaan kuluvan vuoden osalta olevan 1,1 miljoonaa euroa, Inderes laskee  Ruokaratkaisujen vuoden 2017 liikevoiton analyysitalo arvioi kuitenkin olevan 1,3 miljoonaa euroa positiivinen ja odottaa tuloksen paranevan edelleen. Vuoden 2018 liikevoiton arvioidaankin olevan 2,7 miljoonaa euroa.

Inderes nostaa aamukatsauksensa myötä Apetitin suosituksensa aiemmalta vähennä-tasoltaan ja nostaa tavoitehintaansa. Uusi suositus on lisää ja tavoitehinta 13,50 euroa.

Apetit Sijoitus-Invest -tapahtumassa

Mikäli haluat kuulla lisää yhtiön näkymistä ja uudesta strategiasta , niin Apetit on mukana Sijoitus-Invest -tapahtumassa osastolla ja toimitusjohtaja Juha Vanhaisen puheenvuoroilla keskiviikkona klo 16.30 ja torstaina klo 10.30.

Tutustu Apetit Oyj:n tapahtumasivuille Sijoitus-Invest -tapahtumassa tästä:

Apetit-tapahtumasivu

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös