Osakeanalyysit

Nordea nosti suosikkimetsäyhtiön tavoitehintaa

Metsä Board on yksi Nordean suosikkiosakkeita metsäsektorilla.

Metsä Boardin osake on viime aikoina ollut nousussa. Silti osakkeessa yhä rutkasti nousuvaraa, Nordea arvioi markkinakommenteissaan.

“Metsä Board on Helsingin pörssin dollariherkin yhtiö, ja dollarin vahvistuminen euroa vastaan USA:n presidentinvaalien jälkeen sataa suoraan yhtiön tuloslaariin. Yhtiö hyötyy myös heikommasta kruunusta Ruotsissa sijaitsevan tuotantonsa ansiosta”, pankki toteaa.

Valuuttamyötätuulen lisäksi yhtiön uusi kartonkilinja Ruotsin Husumissa on vähitellen kääntymässä voitolliseksi. Nordean arvion mukana tänä vuonna Husumin kartonkilinjan ylösajo on rasittanut tulosta yli 40 miljoonalla eurolla, mutta pankki odottaa Husumin kääntyvän voitolliseksi ensi vuoden alkupuoliskon aikana.

Myös uusi sellutehdas antaa vauhtia yhtiön tulosnäkymiin. “Lisäksi Äänekosken sellutehdas on tarkoitus käynnistää ensi vuoden kolmannella vuosineljänneksellä kasvattaen Metsä Boardin tulosta entisestään vuodesta 2018 lähtien. Metsä Board omistaa Äänekosken uudesta tehtaasta noin neljänneksen.”

Nordean mukaan valuuttamyötätuulen ja varsinkin Husumin kartonkilinjan käänteellä Metsä Boardin tulosloikka näyttäisi olevan varsin jyrkkä ensi vuonna. “Vaikka osake on viime aikoina ollut nousussa, ei arvostus vielä mielestämme kuvasta tulevien vuosien tuloskasvua riittävästi. Arvostusero yhä lähempään verrokkiin Billerud Korsnäsiin on yhä tuntuva.”

Viimeaikaisten valuuttaliikkeiden perusteella Nordea nosti eilen tulosennusteitaam ensi vuodelle seitsemällä prosentilla ja vuodelle 2018 10 prosentilla. Samalla tavoitehinta nousi 5,80 eurosta 6,80 euroon. Suositus pysyi tasolla Osta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös