Sijoitusideat

Nordea: Ramirent on ostohinnoissa

Kuva: Ramirent Oyj.

Kuva: Ramirent Oyj.

Tulosvaroituksen pari viikkoa sitten antaneen konevuokrausyhtiöRamirentin osake on laskenut jo varsin houkutteleville tasoille, arvioi Nordea.

Viimeisen parin viikon aikana konevuokraajan osakkeesta on sulanut jo vajaat 20 prosenttia. Syynä laskuun on Nordean mukaan se, että yhtiön odotettiin päässeen hyötymään rakennusmarkkinoiden vahvasta vedosta, mutta se kertoi sen sijaan heikosti sujuneesta neljänneksestä sekä mittavista uudelleenjärjestelyistä. Nordean mukaan osake oli lisäksi noussut vahvasti tulosvaroitusta edeltävinä kuukausina.

Pankin mukaan Ramirentin kannattavuus on jäänyt selvästi kilpailija Cramosta jälkeen viimeisen kahden vuoden aikana.

”Syitä eroon löytyy toki yhtiöiden eri rakenteista, mutta Ramirentin suorittaminen on myös ollut heikolla tasolla. Yhtiö nimittikin alkuvuonna uuden toimitusjohtajan, joka aloitti toimessaan loppukesästä. Pari viikkoa sitten annettu tulosvaroitus sisälsikin UPM:stä tulleen uuden toimitusjohtajan mittavia uudelleenjärjestelyjä”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Uuden toimitusjohtajan uudelleenjärjestelyt sisältävät toimia niin heikosti suoriutuvien yksiköiden kannattavuuden kääntämiseksi, hinnoittelun muuttamiseksi, IT-kustannusten karsimiseksi kuin toiminnan keskittämiseksi ydinliiketoimintaan, eli konevuokraukseen.

Ramirent on yrittänyt kasvattaa palveluliiketoimintansa tasatakseen suhdannemuutoksista koituvaa tulosheilahtelua, mutta samalla heikkokatteisempi palveluliiketoiminta on nakertanut yhtiön kannattavuutta, Nordea arvioi.

Nordea uskoo kuitenkin Ramirentin tuloskäänteeseen.

”Aloitetut rakennemuutokset ovat mielestämme oikeat, ja odotamme Ramirentin kannattavuuden vähitellen kääntyvän nousuun. Kysyntä on hyvällä tasolla yhtiön kohdemarkkinoilla, mikä osaltaan helpottaa kannattavuuskäännettä.”

Ramirent on myös hyvä osingonmaksaja, Nordea muistuttaa. Vaikkakin pankki odottaa yhtiön leikkaavan osinkoaan ensi keväänä hieman. Osinkotuotto asettuu Nordean ennusteilla noin viiteen prosenttiin.

Thomson Reutersin tietokannan mukaan kahdeksasta Ramirentiä seuraavasta analyytikosta kaksi antaa yhtiölle ostosuosituksen ja Lisää-suosituksen antaa yksi analyytikko.

Viimeisen 12 kuukauden toteutuneella tuloksella laskettu P/E-kerroin on kuitenkin kurssilaskun jälkeenkin varsin korkea eli 33,5.

ramirent-osakekurssi-112016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös