Markkinakommentit

Sijoitusstrategi: Näin varaudut Trumpin poukkoilevaan politiikkaan

Donald Trumpin valinta USA:n presidentiksi tuo mukanaan epävarmuutta, jota markkinat inhoavat.

Donald Trumpin vaalivoitto Yhdysvaltojen presidenttikisassa oli yllätys markkinoille. Parin viime päivän aikana ennen vaaleja markkinoilla vahvistui odotus Hillary Clintonin voitosta.

Mitä Trumpin voitto merkitsee sijoitusmarkkinoille?

”Trumpin ulkopolitiikka, protektionismi ja maahanmuuttopolitiikka tuovat vaikeasti ennakoitavia negatiivisia taloudellisia ulottuvuuksia. Hänen uhoamansa 30-40 prosentin tariffit Kiinalle ja Meksikolle ovat liki varmasti silkkaa populismia. Vapaakauppasopimusten aikakausi on kuitenkin Trumpin voiton myötä kuopattu”, toteaa Evlin strategi Valtteri Ahti Evlin aamukatsauksessa.

Ahtin mukaan lyhyessä juoksussa osakemarkkinoiden kuten S&P 500 lasku tulee muutaman päivän aikana olemaan noin 5-10 %. Kehittyvät markkinat laskevat enemmän.

”Kyseessä on siis tuntuva, mutta ei katastrofaalinen lopputulema. Pidemmällä aikavälillä Trumpin merkitys sijoittajille on riippuvainen hänen vaikutuksestaan Yhdysvaltojen ja maailmantalouteen. Ennakoituvuus ja vakaus ovat markkinoille tärkeämpi asia kuin yksikään veronkevennys.”

Trumpin voitto vaikuttaa myös maan rahapolitiikkaan. Ahtin mukaan Yhdysvaltojen keskuspankin Fedin koronnosto joulukuussa ei enää olekaan todennäköistä, sillä Fed ei halua kiristää rahapolitiikkaa epävarmuuden vallitessa markkinoilla.

Mitä sijoittajan kannattaa nyt tehdä?

Ahti suosittaa sijoittajia varautumaan Trumpin poukkoilevaan politiikkaan suosimalla defensiivisiä omaisuusluokkia. ”Turvasataman tarjoamat valtionvelkakirjat, kuten Yhdysvallat ja Saksa, tulevat olemaan suosiossa aluksi mutta pitkällä aikavälillä kärsivät protektionismista ja holtittomasta talouspolitiikasta myös.”

Ahtin mukaan Yhdysvaltalaiset osakkeet pärjäävät paremmin kuin kehittyvien maiden osakkeet. ”Valuutoissa kehittyvät maat tulevat myös olemaan paineessa. Osakesektoreissa defensiiviset sektorit, kuten kulutustavara, päihittävät sykliset sektorit, kuten rahoitussektorin. Erityisen paljon hyötyvät yritykset, jotka toteuttavat infrastruktuurihankkeita ja palvelevat Yhdysvaltojen puolustusteollisuutta.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös