Käänneyhtiöt

Inderes: Martela on houkuttelevan edullinen – katso video

Markkinat eivät vielä hinnoittele kalustevalmistaja Martelan tuloskäännettä osakkeeseen, arvioi analyysitalo Ind

Yhtiö on viime vuosina käynyt läpi raskaan muodonmuutoksen tappiollisesta toimistohuonekaluvalmistajasta nettovelattomaksi ja kannattavaksi ratkaisuyhtiöksi. Inderesin mukaan Martelan nykyinen keihäänkärkituote on Martela Lifecycle -palvelumalli, joka tarjoaa asiakasyrityksille kokonaisratkaisun koko työtilan muutoksesta sen elinkaaren ajaksi.

Lifecycle-strategia on sijoittajien näkökulmasta kasvuoptio. Inderesin mukaan strategia ei vaadi yhtiöltä juurikaan pääomia ja onnistuessaan se tarjoaa huomattavaa tuottopotentiaalia. ”Arviomme mukaan Martela Lifecycle -mallilla on edellytykset onnistua Pohjoismaissa, mutta toimialanyleisen kireän kilpailun takia emme anna sille toistaiseksi suurta painoarvoa ennusteissamme”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Myös Martelan toimet kannattavuuden parantamiseksi lisäävät Inderesin mukaan osakkeen mielenkiintoa.

”Näkemyksemme mukaan Martelan kesäkuisella päätöksellä vetäytyä omista myyntitoiminnoista Puolasta ja Venäjältä tulee olemaan merkittävä positiivinen vaikutus yhtiön kannattavuuteen lähivuosina.”

Hyvistä kasvunäkymistä huolimatta Martelan osake vaikuttaa edulliselta.

Inderesin mukaan Martelan osakkeen arvostustaso on kuluvan vuoden voimakkaasta kurssinoususta huolimatta sekä absoluuttisesti että suhteellisesti matala ja markkinat eivät vielä hinnoittele yhtiön tuloskäännettä osakkeeseen.

”Lähivuosien varovaisilla ennusteillamme osakkeen P/E-luku on 10-9x ja odotettu osinkotuotto noin 5 %. Näemme osakkeessa selvää nousuvaraa tuloskasvun ja arvostuskertoimien normalisoitumisen myötä.”

Inderesin mukaan osakkeessa on nousuvaraa. ”Hyvässä skenaariossa osakkeessa on huomattavaa nousuvaraa, sillä yhtiön tavoittelemalla 8 %:n EBIT-marginaalilla Martelan osakekohtainen tulos olisi arviomme mukaan noin 1,8 euroa ja osakkeen arvostus olisi arvioimallamme hyväksyttävällä 12x P/E-kertoimella noin 22 euroa.”

Inderesin tavoitehinta Martelan osakkeelle on 12,5 euroa ja suositus on Osta.

Katso Martelaa seuraavan Inderesin analyytikon, Jesse Kinnusen kommentit Martelasta sijoituskohteena.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös