Indikaattorit

Positiivista makrodataa Euroopasta ja Yhdysvalloista

Positiivinen makrodata tuki osakemarkkinoita viime viikolla.

Yhdysvalloissa työllisyystilastot yllättivät positiivisesti.

USA:n perjantaina julkaistu työmarkkinaraportti osoitti 156 tuhatta uutta maatalouden ulkopuolista työpaikkaa, kun ekonomistien odotus 175 tuhatta. Samalla edellisten kuukausien lukuja tarkastettiin ylöspäin vajaalla 30 tuhannella työpaikalla. Työttömyysaste oli odotetusti 4,7 prosenttia.

Mielenkiintoisinta raportissa oli tuntiansioiden nousun kiihtyminen, toteaa sijoituspalvelutalo FIM aamukatsauksessaan.

FIM:n mukaan joulukuussa palkat nousivat jo 2,9 prosenttia vuodessa, kun odotus oli 2,8 prosenttia. ”Luku on korkein finanssikriisin jälkeen ja tukee FED:n näkemystä korkojen nousun tahdin selvästä kiihtymisestä. FED:n keskuspankkiirien kommenttien mukaan maan työmarkkinat lähestyvät täystyöllisyyttä.”

Myös Euroopasta saatiin positiivisia makrolukemia. Perjantaina julkaistu euroalueen talousluottamus vahvistui FIM:n mukaan odotuksia selvästi voimakkaammin korkeimmalle tasolle sitten vuoden 2011.

”Tämä vahvistaa ostopäällikköindeksien antamaa kuvaa euroalueen melko voimakkaasta elpymisestä vuoden 2016 loppua kohti. Myös Suomen talousluottamus vahvistui selvästi ja on lähellä euroalueen tasoa”, FIM toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös