Sijoitusideat

Teleoperaattori DNA on Nordean uusi suosikkiosake

DNA teleoperaattori osake

Kuva: DNA Oyj kuvapankki

Nordea Markets on tänään ottanut DNA:n osakkeen seurantaan. Suositus osakkeelle on osta.

Yhtiön kohdemarkkinoiden näkymät ovat suotuisia samalla kun sen tuloksentekokyky ja kassavirta ovat varsin hyvin ennustettavia, Nordea Markets toteaa markkinakommenteissaan.

DNA toimii Suomessa ja on markkinan kolmas suuri teleoperaattori noin 26 prosentin markkinaosuudella Telian ja Elisan jälkeen. Yhtiö tarjoaa mobiili- ja kiinteitä liittymiä sekä kaapeli-tv -palveluita.

Nordean mukaan Suomen markkinat ovat monesta muusta maasta poikkeavia mutta operaattoreille houkuttelevat. ”Syynä tähän on laaja siirtyminen pois kiinteistä puhelinliittymistä, liittymien myynti vain SIM-perusteella (eli ei tarvetta tukea laitteiden hintoja pakettien muodossa) sekä maailman korkein mobiilidatan käyttömäärä”, Nordea toteaa.

Teleoperaattorit mielletään defensiivisiksi osakkeiksi. Tämä johtuu siitä, että uusille kilpailijoille kynnys päästä markkinoille on korkea. Pankin mukaan DNA on hyvässä asemassa, sillä se on pystynyt pitämään asiakasvaihtuvuutensa matalalla tasolla ja pystyy jatkossa kasvamaan maltillisin lisäinvestoinnein.

DNA on myös markkinajohtaja kaapeli-tv:n puolella, jossa se pitää Nordean arvion mukaan 39 prosentin markkinaosuutta. Yhtiö on juuri saamassa valmiiksi investoinnin, jossa se pystyy tarjoamaan valokuituverkossaan jopa 1 Gbit/s yhteysnopeuksia kaapeliverkossaan.

DNA:n tuloksentekokyky on kasvussa. Nordean arvion mukaan yhtiön odotetaan pystyvän kasvattamaan keskimääräistä asiakaskohtaista veloitustaan parannetun valokuituverkon myötä. Pankki odottaa teleoperaattorin kasvattavan käyttökatettaan keskimäärin vajaat 6 prosenttia vuosittain vuosina 2015 – 2018.

Kasvava tuloksentekokyky ja laskevat investointitarpeet ovat omiaan tukemaan DNA:n kassavirtaa ja osinkoja tulevina vuosina. ”Yhdessä jo valmiiksi vahvan taseen kanssa, luovat ne hyvän pohjan kasvavalle osingonmaksulle. Odotamme keväältä noin 5,2 %:n osinkotuottoa.”

Teleoperaattorin osake on kuitenkin arvostukseltaan kalliimpi kuin eurooppalaiset teleoperaattorit keskimäärin. ”Toisaalta pohjoismaiset operaattorit ovat keskimäärin korkeammin arvostettuja, ja DNA on näihin verrattuna edullisemmin arvostettu”, Nordea huomauttaa.

Nordea Marketsin tavoitehinta DNA:n osakkeelle on 12,50 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös