Rahastot

Rahastolaskuri paljastaa: Näin hurjasti kuluton indeksirahasto tuo säästöjä

Nordnetin rahastolaskuri paljastaa, kuinka hurjasti rahastosijoittaja voi säästää kuluttomalla indeksirahastolla verrattuna aktiivisesti hoidettuun indeksirahastoon.

Nordnetin Superrahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen täysin kuluton indeksirahasto Suomessa. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä mahdollisimman tarkasti, ja sijoittaa osingot uudelleen kasvuosuuksien tavoin.

Superrahasto on indeksirahasto, eli se ei ole siis aktiivisesti hoidettu sijoitusrahasto, eikä myöskään ETF eli indeksiosuusrahasto.

Nordnetin mukaan rahasto sijoittaa varansa pääasiassa osakkeisiin ja muihin jälkimarkkinakelpoisiin osakepohjaisiin arvopapereihin. Rahasto saa käyttää johdannaisinstrumentteja osana sijoituspolitiikkaansa.

Superrahasto on Nordnetin sisäänheittotuote

Nordnet markkinoi superrahastoa ennen kaikkea sen edullisuudella. Rahastossa ei ole merkintä- tai lunastuspalkkiota eikä vuosittaista hallinnointipalkkiota. Nordnet kattaa myös rahaston kaupankäynnistä syntyvät kulut.

Superrahasto on selkeästi Nordnetin sisäänheittotuote, eikä Nordnet edes yritä sitä peitellä. Sivuillaan Nordnet kertoo, että ” Superrahasto on markkinointikeino, sillä emme tienaa rahastolla. Toivomme että Superrahaston myötä mahdollisimman moni aloittaa säästämisen myös muihin tarjoamiimme tuotteisiin.”

Superrahaston kuluttomuus on kiistaton myyntivaltti. Nordnet on lisännyt sivuilleen rahastolaskurin, joka havainnollistaa superrahaston edullisuutta verrattuna aktiivisesti hoidettuihin sijoitusrahastoihin.

Superlaskuri laskee, kuinka paljon säästöä sinulle kertyy, jos säästät tietyn säästösumman kuukausittain ja/tai tietyn kertasijoituksen kuluttomaan rahastoon verrattuna rahastoon, jossa on hallinnointipalkkio. Laskelma perustuu valitsemaasi tuotto-odotukseen, hallinnointipalkkioon ja säästöaikaan. Laskelma huomio kuukausittaiseen tuoton, kuukausisäästämisen kulut, vuotuisen tuoton ja yksittäisen sijoituksen kulut.

Esimerkkilaskelma Rahastolaskurilla

Laskimme rahastolaskurilla, kuinka paljon säästöjä Superrahastolla tulee verrattuna perinteiseen sijoitusrahastoon tulee seuraavilla oletuksilla:

Aktiivisesti hoidetun sijoitusrahaston hallinnointipalkkio1,5%
Säästösumma kuukaudessa100 euroa
Säästöaika vuosina25
Tuotto-odotus vuodessa7%
Kertasijoitus1000

 

Tässä laskelmassa on käytetty tyypillistä osakerahastojen hallinnointipalkkiota. Hallinnointipalkkion suuruus vaihtelee kuitenkin rahastotyypin mukaan. Esimerkiksi lyhyen koron rahastoissa hallinnointipalkkio vaihtelee usein 0,2 prosentista 0,6 prosenttiin ja osakerahastoissa 0,4 prosentista 3,0 prosenttiin.

Rahastolaskurin mukaan Superrahastolla säästöjä hallinnointipalkkioista tulee kaiken kaikkiaan peräti 17 003 euroa.

Laskelmassa on yksinkertaisuuden vuoksi palkkiot laskettu kuukausisäästämiselle kuukausitasolla. Kuukausisäästämisen ajatellaan alkavaksi kuukauden ensimmäisenä päivänä, ei 30 päivää eteenpäin kuluvasta päivästä. Rahastojen verotusta tai inflaatiota ei ole otettu huomioon.

Lue lisää Nordnetin Superrahastosta klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Sijoita Nordnetin superrahastoon!
Nordnet Superrahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen, aivan uusi ja täysin kuluton indeksirahasto. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

• merkintä- ja lunastuspalkkio 0 €
• hallinnointipalkkio 0 €
• säilytys 0 €

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Jari

    24.1.2017 at 23:47

    Minulla menee kaikkiin neljään superrahastoon sekä lisäksi kolmeen pienikuluiseen etf:ään joka kuukausi. Tähän asti toiminut todella mukavasti, suosittelen

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös