Markkinakommentit

Sijoitusstrategi: Osakkeet ovat yliostettuja

SP500 osakeindeksi USA kurssikehitys osakkeet

Korjausliike osakemarkkinoilla on mahdollinen, ennustaa Taalerin päästrategi.

Ennen Yhdysvaltojen presidentinvaalien tulosten selviämistä ounasteltiin varsin yleisesti, että finanssimarkkinoiden kannalta Hillary Clintonin voitto olisi ollut parempi vaihtoehto. Trumpin populistiset puheet nähtiin vaarallisina talouskehityksen kannalta.

Kun Trump sitten valittiin, oli monelle asiantuntijalle yllätys kuinka hurjaan kiitoon osakemarkkinat vaali-illan jälkeen lähtivät.

Trumpin valinnan myötä maailman osakemarkkinat (MSCI World all country -indeksi) ovat nousseet jo peräti 11 prosenttia, toteaa Taalerin päästrategi Tuomas Komulainen markkinakommenteissaan. Yhdysvalloissa S&P 500 -indeksi on noussut peräti 14 prosenttia euromääräisenä. Joulukuussa myös euroalueen osakemarkkinat nousivat vahvasti ja Saksan DAX-indeksi nousi 8 prosenttia kuukaudessa.

Komulaisen mukaan osakkeet ovat Trump-rallin siivittäminä lyhyellä tähtäimellä yliostettuja ja pitkien korkojen nousu on pysähtynyt. ”Saksan DAX-indeksin RSI indeksi (relative strength index) on noin 78, eli osakkeiden nousu voi hyvinkin laantua lähiviikkojen aikana”, Komulainen toteaa.

Taaleri odottaa osakemarkkinoiden vetävän henkeä ja korjausliikkeet myös alaspäin ovat mahdollisia. ”Varsinkin sykliset osakkeet ovat nousseet ehkä liikaakin. Varsinkin sykliset yhtiöt voivat olla haavoittuvaisia, mikäli Trumpin lupaama elvytyspaketti jää odotuksista.”

Taaleri ei usko pitkien korkojen lähiviikkoina enää nousevan Yhdysvalloissa. ”Pidemmällä aikavälillä suhtaudumme osakkeisiin edelleen positiivisesti varsinkin jos Trump toteuttaa lupaamansa yritysverotuksen laskun”, Komulainen toteaa.

Taalerin allokaatiosalkuissa osakepainoa on nyt laskettu, yrityslainoja lisätty ja myös italialaisia osakkeita on lisätty.

Defensiiviset osakkeet saattavat menestyä jatkossa syklisiä osakkeita paremmin, Komulainen ennustaa.

Myös Helsingin pörssi näyttää yliostetulta RSI-indikaattorin perusteella. Indikaattorin lukema huitelee jo lähes 80:ssä.

RSI-indeksi mittaa osakkeen kurssinousun ja -laskun suhteellista, keskinäistä voimaa. RSI-indeksi heilahtelee nollan ja sadan pisteen välillä. Oskilloivia indikaattoreita käytetään ostojen ja myyntien ajoittamiseen silloin kun osake on kaupankäyntivälissä, sen sijaan markkinassa jossa on vahva nousu- tai laskutrendi niiden käyttöä ei suositella. Indeksi pyrkii löytämään osakkeet jotka ovat joko ylimyyty tai yliostettu.

Osakeindeksi Helsingin pörssi

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös