Asunnot ja kiinteistöt

Unelmakoti kiikarissa? Näin säästät rahaa!

– KAUPALLINEN YHTEISTYÖ –

Asuntolainojen korot ovat olleet Suomessa tasaisessa laskussa, ja tämä on avannut asiakkaille uusia mahdollisuuksia hankkia unelmakodin ostamiseen tarvittavaa rahaa eri lainanantajilta ja pankeilta.

Tällä hetkellä Suomen asuntolainamarkkinat ovat historiallisessa matalasuhdanteessa, ja suunta on ollut laskeva jo vuodesta 2008! Vaikka tämänhetkinen taloustilanne on epävakaa, asuntolainojen matalat korot ovat pitäneet asuntomarkkinat liikkeessä. Matalat korot ovat johtaneet pankkien korkotulojen supistumiseen, mutta tässä ei ole mitään huolestuttavaa, sillä markkinoilla ei ole merkkejä asuntokuplasta.

Kun olet saanut asunnonmetsästyksen onnellisesti päätökseen ja päättänyt hakea asuntolainaa, kannattaa varmistaa, että olet miettinyt ainakin seuraavia asioita:

  • Kuinka suuren osan tarvittavasta summasta pystyt itse rahoittamaan?
  • Kuinka paljon rahaa tarvitset yhteensä ja mikä on takaisinmaksukykysi?
  • Mikä on lainan korko ja millaisilta riskeiltä haluat suojautua?
  • Mitkä takaisinmaksutavat sopivat sinulle parhaiten ja mikä tulee kuukausierän suuruudeksi?
  • Millaiset ehdot lainalla on?

Kun olet käynyt läpi nämä peruskysymykset, alkaa oikean lainanantajan etsintä toden teolla – haussa on tietysti pankki tai muu lainanantaja, jolta saat parhaan ratkaisun ja tarjouksen. Tässä vaiheessa kannattaa vertailla ajatuksen kanssa tarjouksia eri pankeilta ja etsiä pankki, jonka tarjonta sopii sinun tilanteeseesi ja on tarpeeksi edullinen. Asuntolainoja otetaan yleensä pitkälle aikavälille, ja siksi kannattaakin laskea, että voit kuukausierien ohella säästää rahaa myös muihin menoihin.

Olemme koonneet joitakin neuvoja lopullista päätöksentekoa helpottamaan:

  • Tarkista, tarvitaanko lainaa varten vakuuksia, takauksia tai kiinnityksiä. Jos tarvitaan, niin minkä arvoisia?
  • Arvioi huolellisesti, minkäsuuruinen käsittelymaksu ja mitä muita kuluja lainaan liittyy.
  • Tarkista, voitko saada valtion tukeman ASP-lainan. ASP-laina on tarkoitettu ensiasunnon hankintaan 15-39-vuotiaille asunnonostajille.
  • Käytä netin lainanvertailupalveluita ja tee lainahakemus kätevästi verkossa. Netissä hakeminen on helppoa ja nopeaa ja säästää hakemiseen liittyviä kuluja.
  • Mieti maksettavaksi tulevaa varainsiirtoveroa. Jos aiot käyttää asuntoa vakituiseen asumiseen ja olet 18-40-vuotias, varainsiirtoveroa ei tarvitse maksaa.

Nyt kun olet tietoinen tärkeimmistä asuntolainan ottamiseen liittyvistä asioista, voit vaikka kokeilla lainanvertailupalveluamme (Etua.fi). Autamme sinua vertailemaan tarjouksia parhailta pankeilta ja rahoitusalan verkostoilta ja teemme lainanetsinnästä nopeaa, suoraviivaista ja mahdollisimman vaivatonta.

Etua.fi on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen pankki- ja rahoitusalan palveluita välittävä sivusto, joka toimii yhteistyössä Suomen johtavien finanssisalan yritysten kanssa ja pystyy näin tarjoamaan kuluttajille markkinoiden parhaimmat tuotteet. Etua ei myönnä lainoja vaan välittää verkkopalvelun kautta tulleet lainahakemukset eteenpäin yhteistyökumppaneilleen.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös