Raaka-aineet

Öljyn hinta kovassa nousussa – Lähi-Idän kasvavat jännitteet nostavat hintaa

Öljyn Brent-laadun hinta on noussut vajaassa kahdessa viikossa jo lähes 10 prosenttia.

Öljyn Brent-laadun hinta on noussut vajaassa kahdessa viikossa jo lähes 10 prosenttia.

Sijoitusmarkkinoilla Yhdysvaltojen isku Syyriaan näkyi öljyn hinnan nousuna, kun Lähi-idän alueelliset jännitteet lisääntyivät, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan.

Sijoituspalveluyhtiö Oandan markkkina-analyytikko Jeffrey Halley arveli uutistoimisto Reutersille, että ohjusiskulla voi olla merkittävät seuraukset.

”Mikä on kahden suuren öljyntuottajan, Iranin ja Venäjän reaktio. Ne ovat Syyrian Assadin liittolaisia. Tämä selvinnee vielä kuluvan päivän aikana”, sanoi Halley.

USA teki tortaina aamuyöllä Suomen aikaa mittavan ohjusiskun Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallintoa vastaan. Isku oli vastatoimi Syyrian aiemmin tällä viikolla tekemään kemialliseen iskuun, jossa kuoli noin 80 siviiliä. Presidentti Donald Trump on ollut ennen kemiallista iskua kriittinen USA:n sekaantumisesta Syyrian kriisiin, mutta kemiallinen isku käänsi presidentin pään nopeasti.

USA:n ohjusisku ei tee hyvää USA:n ja Venäjän suhteille, sillä Venäjä tukee al-Assadia. Venäjä tuomitsikin iskut jyrkästi ja puhuu jopa yhteistyön lopettamisesta Syyriassa.

BBC:n mukaan Venäjä on luvannut vahvistaa Syyrian ohjustorjuntaa Yhdysvaltojen perjantaina aamuyöllä tekemän ohjusiskun jälkeen. Venäjän ulkoministeriö ilmoitti maan vetäytyvän Yhdysvaltojen kanssa allekirjoitetuista yhteisymmärryssopimuksesta, jolla pyrittiin takaamaan, ettei Syyrian taivaalla satu välikohtauksia.

Kommentoi
Ylös
>