Oma talous

Verohallinto muistuttaa: Älä unohda näitä tuloja veroilmoituksesta

Kansainvälisen tietojenvaihdon lisääntymisen ansiosta Verohallinto saa ulkomaisilta pankeilta aikaisempaa enemmän tietoja  Suomessa asuvien henkilöiden tuloista ja varoista. Tästä huolimatta jokaisen on ilmoitettava itse ulkomailta saamansa tulot.

Syksyllä 2017 Verohallinto saa ulkomaisilta finanssilaitoksilta, kuten pankeilta, uutta tietoa Suomessa asuvien henkilöiden tuloista ja varoista. Tietoja saadaan muun muassa osingoista, koroista, myyntituloista ja varoista, kuten pankkitilin saldoista. Tiedot koskevat verovuotta 2016, ja ne saadaan osana kansainvälistä automaattista tietojenvaihtoa.

Vaikka Verohallinto mahdollisesti saa tiedot ulkomaisista tuloista myös kansainvälisen tietojenvaihdon kautta, pitää veronmaksajan ilmoittaa ne itse veroilmoituksella.

Ulkomailta saadut tulot voi ilmoittaa Veroilmoitus verkossa -palvelussa tai esitäytetyllä veroilmoituksella. Verohallinto saattaa kysyä ulkomailta saaduista tuloista myös verotuksen päättymisen jälkeen. Verohallinto voi oikaista verotusta ja määrätä veronkorotuksen, jos tuloja on jätetty tuloja ilmoittamatta.

Veroilmoitusta jättäessäsi tulee muistaa myös ilmoittaa väliyhteisötulo,  jos veronmaksaja on edunsaajana ulkomaisessa väliyhteisössä.

Väliyhteisö on alhaisen verotuksen valtiossa sijaitseva trusti tai muu oikeudellinen järjestely, jonka avulla pyritään välttämään verojen maksua ankarammin verottavassa valtiossa. Jos väliyhteisölain edellytykset täyttyvät, voidaan Suomessa asuvaa väliyhteisön osakasta verottaa väliyhteisön saamasta tulosta silloinkin, kun tuloa ei ole jaettu osakkaille voittona. Muun muassa näihin omistuksiin liittyviä tietoja Verohallinto saa tietojenvaihdon kautta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös