Yritysuutiset

Finnair julkaisi hurjat matkustajatilastot – matkustajia enemmän kuin koskaan

Finnair osakekurssi osakkeet pörssi lentoyhtiö

Finnairin matkustajamäärä kasvoi kesäkuussa 9,1 prosenttia ja oli ennätykselliset 1,1 miljoonaa.

Finnairin kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä (ASK) mitattuna kasvoi kesäkuussa 9,9 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta, ja liikenne myydyillä henkilökilometreillä (RPK) mitattuna kasvoi 13,4 prosenttia, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Matkustajia oli kuukauden aikana 1,10 miljoonaa eli enemmän kuin koskaan aiemmin. Viime vuoden kesäkuussa matkustajia oli 1,03 miljoonaa ja viime vuoden heinäkuussa ja 1,08 miljoonaa. Matkustajakäyttöaste nousi 2,7 prosenttiyksikköä ja oli 86,8 prosenttia.

Finnairin suurimman liikennealueen eli Aasian kapasiteetti kasvoi kesäkuussa 11,3 prosenttia, ja liikenne kasvoi 17,4 prosenttia matkustajakäyttöasteen paranemisen myötä. Reittitarjonta oli pääpiirteissään sama kuin vertailukaudella, mutta erityisesti vuoroja Tokioon ja Hongkongiin lisättiin. Finnair on nyt lentovuoromääriltään suurin eurooppalainen lentoyhtiö Japanissa.

Amerikan-liikenteen kapasiteetti kasvoi vuodentakaisesta 1,9 prosenttia, ja myydyillä henkilökilometreillä mitattu liikenne kasvoi 4,6 prosenttia. Merkittävimmät ohjelmamuutokset vuodentakaisesta olivat Miamin reitin keskeytys kesän ajaksi sekä uuden, kolmesti viikossa operoitavan San Franciscon reitin avaus kesäkuun alussa.

Euroopan-liikenteen kapasiteetti kasvoi 11,1 prosenttia muun muassa uusien kesäkausireittien ja neljän uuden A321-kapearunkokoneen myötä, ja liikenne kasvoi 12,3 prosenttia. Kotimaanliikenteen kapasiteetti supistui 3,4 prosenttia, kun Oulun lentokenttä oli remontin vuoksi suljettuna kuukauden viimeisen viikon. Liikenne vähentyi 7,2 prosenttia.

Reittiliikenteen tarjotut rahtitonnikilometrit kasvoivat 0,6 prosenttia ja vastaavat myydyt tonnikilometrit kasvoivat 13,7 prosenttia.* Rahdin kasvu näkyi lähes koko markkinalla, mutta erityisesti A350-laajarunkokoneilla lennettävien Tokion ja Hongkongin lisävuorojen tuoma kapasiteetti kyettiin hyödyntämään tehokkaasti. Finnairin kokonaisrahtikapasiteettiin sisältyi lisäksi viikoittain kolme DHL:n operoimaa rahtilentoa Helsingin ja Brysselin välillä.

Finnairin osake on ollut tänä vuonna kovassa nousussa ja kurssi on noussut noin neljästä eurosta lähelle seitsemää euroa. Lentoyhtiötä seuraavista analyytikoista yksi antaa ostosuosituksen, yksi lisää-suosituksen, kaksi pidä-suosituksen ja kaksi vähennä-suosituksen.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös