Yritysuutiset

Kansallisperinteen vienti alkaa – Koskenkorva valtaamaan USA:n markkinoita

Valtion omistama alkoholijuomatalo Altia on solminut jakelusopimuksen Koskenkorva Vodkasta Yhdysvaltojen markkinoille.

koskenkorva viina

Kuva: Antti T. Nissinen

Valtion omistama alkoholijuomatalo Altia on solminut jakelusopimuksen Koskenkorva Vodkasta Yhdysvaltojen markkinoille.

Pohjoismaiden ja Baltian johtava alkoholijuomatalo Altia on tehnyt sopimuksen maahantuontiyhtiö Infinium Spiritsin kanssa Koskenkorva Vodkan maahantuonnin aloittamisesta Yhdysvaltoihin. Koskenkorva Vodka on Altian tärkein vientibrändi, jota myydään tällä hetkellä lähes kolmeenkymmeneen maahan.

”Koskenkorva Vodkan brändiuudistus on tuonut sille useita kansainvälisiä palkintoja ja huomiota vientimarkkinoilla. Nyt solmittu sopimus on Altialle merkittävä avaus Yhdysvaltojen markkinoille. Infinium Spirits on meille strateginen partneri, jonka kanssa pyrimme pitkällä aikajänteellä yhdessä rakentamaan brändiä ja jakelua”, kertoo Altian viennistä vastaava johtaja Janne Halttunen.

“Yhdysvalloissa on väkevien juomien parissa vahvassa kasvussa käsityötrendi ja aito alkuperä. Koskenkorva Vodkan puhtaus ja vastaavat tähän trendiin täydellisesti. Olemme iloisia saadessamme sen täydentämään korkealaatuista väkevien salkkuamme”, kertoo Steven Brecher, Infinium Spiritsin toimitusjohtaja.

Alkoholijuomat ovat Suomen elintarviketeollisuuden suurin vientituote 150 miljoonan euron vuotuisella viennillä.

Altia eriytyi Alkosta vuonna 1999. Alko säilyi alkoholin vähittäismyyntimonopolina Suomessa, ja Altia aloitti toimintansa valtion omistamana itsenäisenä alkoholintuottajana sekä maahantuojana avoimilla markkinoilla. Tämän jälkeen Altiasta on kasvanut yritys- ja brändiostojen myötä Pohjoismaiden ja Baltian johtava alkoholijuomatalo.

Koskenkorvan tehtaan nykyinen tärkkelyskapasiteetti on noin 60 000 tonnia ja raakaviinakapasiteetti noin 25.000 tonnia. Altia on suurin ohranjalostaja Suomessa: Koskenkorvan tehdas käyttää lähes 200 miljoonaa kiloa ohraa vuodessa. Tämä on noin 15 prosenttia Suomen koko ohrasadosta ja yli 30 prosenttia myytävästä ohrasta.

Altia vie alkoholijuomia noin 30 eri maahan, joista suurin osa on Euroopassa. Euroopan lisäksi tuotteita viedään Aasiaan, Pohjois-Amerikkaan, Karibialle ja Lähi-Itään.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös