Markkinakommentit

Sijoitusstrategi synkistelee: Tilinteon hetki – osakkeiden nousu ja talouskasvu hiipumassa

Sijoittajien kannattaa nyt olla varuillaan, sillä osakkeiden noususta alkaa loppua virta, arvioi varainhoitoyhtiö Pictet Asset managementin päästrategi.

Riskipitoiset omaisuuslajit ja etenkin osakkeet saavat edelleen tukea kohtalaisesta maailmantalouden kasvusta ja elvytyksestä. Sijoittajien kannattaisi kuitenkin olla varuillaan monestakin syystä, sanoo Pictet Asset Managementin päästrategi Luca Paolini.

”Osakkeiden noususta alkaa loppua virta. Tämän lisäksi talouskasvu näyttää tasaantuneen. Lisäksi keskuspankit ovat hitaasti mutta varmasti valmistautumassa rahapoliittisen elvytyksen lopettamiseen.”

Paolinin mukaan osakkeiden on nyt osoitettava suorituskykynsä loistavan kehityskaaren jälkeen sopivan vahvoilla tulosluvuilla. Odotukset ovat korkealla varsinkin Yhdysvalloissa, mikä puolestaan lisää pettymysten riskiä.

”Konsensusnäkemyksen mukaan Yhdysvaltain reaalinen BKT olisi kasvamassa yli 3 % – tällaista kasvua ei ole nähty yli vuosikymmeneen. Tämä poikkeaa jyrkästi talouden realiteeteista”, päästrategi jyrähtää.

”Yhdysvaltain keskuspankilla on pulma: sen on vaikeaa jättää huomiotta huomattavaa pudotusta Yhdysvaltain inflaatiossa, kun se miettii rahapolitiikan tiukentamista. Tähän viittaavat Yellenin viimeaikaiset kommentit sekä luotonannon heikkous yrityksille ja kuluttajille. Tämä on osittain syynä päätökseemme nostaa Yhdysvaltain valtionlainat neutraalista ylipainoon.”

Tilanne on Euroopassa ja Japanissa kuitenkin USA:ta valoisampi. ”Pidämme sekä Euroopasta että Japanista Yhdysvaltoja enemmän, koska talous- ja tulossyklit kohtaavat. Euroalueen osakkeiden näkymät ovat erityisen valoisat talouden näkymien parantumisen takia. Pidämme myös brittiläisistä osakkeista: ne tarjoavat melkoista osinkotuottoa sekä markkinan monikansallisten tekijöiden tulot saanevat tukea heikosta punnasta.”

Japanilaisten osakkeiden arvostukset taas ovat houkuttelevalla tasolla verrattuna Yhdysvaltoihin. Paolinin mukaan niitä tulee edelleen vahvasti elvyttävä Japanin keskuspankki. Kehittyvien markkinoiden osakkeet tarjoavat arvoa pitkällä aikavälillä, ja ne hyötynevät heikentyneestä dollarista. Ne näyttävät kuitenkin hieman yliostetuilta nousun ja vahvojen sijoitusvirtojen jälkeen. Siksi Pictet pitää japanilaisosakkeissa neutraalin painon.

Nyt ei ole myöskään aika sijoittaa syklisiin osakkeisiin.

”Olemme vähentäneet sijoituksiamme syklisiin kohteisiin maailmantalouden heikentymisen tahdissa. Tele-, energia- ja finanssialat erottuvat joukosta ja tarjoavat parasta arvoa, mutta olemme valmiit vähentämään sijoituksia niihin, jos maailmantalous osoittaa lisää hidastumisen merkkejä.”

Pictet pitää alipainon euroalueen, Japanin, Sveitsin ja Ison-Britannian joukkolainoissa, jotka vaikuttavat kalliilta. ”Pidämme ylipainon kehittyvien markkinoiden paikallisen valuutan joukkolainoissa. Siellä talouden aktiivisuus pysyy vahvana ja inflraatio hidastuu, mikä mahdollistaa rahapolitiikan höllentämisen. Lisäpudotus Yhdysvaltain valtionlainojen tuotossa ja dollarin arvossa todennäköisesti tukisi paikallisen valuutan lainoja.”

Valuutoista dollari on alipainossa. Se on jo pudonnut 10 prosenttia korkeimmasta arvostaan ja putoaa vielä lisää, Pictet uskoo. Kehittyvien markkinoiden valuutat voivat kuitenkin hyötyä dollarin heikkoudesta. Euroopan keskuspankki näyttää kärsivän euron arvonnoususta. ”Vaikka pidämmekin ylipainon eurossa, olemme laskeneet euroa vastaavan Sveitsin frangin ylipainosta neutraaliksi.”

Varainhoitoyhtiö pitää edelleen taktisesti ja strategisesti ylipainon kullassa, joka hyötyy positiivisista teknisistä signaaleista.

a: 0b:c: d:

Sijoittajien kannattaa nyt olla varuillaan, sillä osakkeiden noususta alkaa loppua virta, arvioi varainhoitoyhtiö Pictet Asset managementin päästrategi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös