Sijoitusideat

Orava Asuntorahasto nousi Inderesin TOP3-osakesuosikkeihin – Ponsse ja Alma Media yhä mukana

Orava Asuntorahasto osakekurssi osakkeet pörssi asuntosijoittaminen sijoittaminen

Asuntorahasto korvaa Inderesin kotimaisten osakkeiden TOP3-listalla Suomen Hoivatilat. Ponsse ja Alma media pysyvät edelleen listalla.

Kiinteistöyhtiö Investors House teki vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen Oravasta maanantaina. Inderesin mielestä ostotarjous ei ole heijastunut täysimääräisenä Oravan osakekurssiin ja siksi osake tarjoaa nykyisessä tilanteessa tilaisuuden hyötyä ostotarjouksesta.

”Oravan hallitus ilmoitti eilen alkavansa kartoittaa mahdollisuuksia kilpailevien ostotarjouksien saamiseksi ja pidämme mahdollisena, että markkinat tulevat hinnoittelemaan kilpailevan ostotarjouksen todennäköisyyttä ja tämä tulee myös tukemaan yhtiön osaketta lyhyellä tähtäimellä”, Inderes toteaa.

Hinnoitteluvirheen korjaantumisen ja mahdollisten muiden ostotarjousten lisäksi Inderes näkee Oravassa nousuvaraa Investors Housen aikaansaamien uudistusten myötä. Investors House on kertonut tavoitteekseen muuttaa Oravan yhtiörakennetta ja luopua erillisestä hallinnointiyhtiöstä. Investors House tavoittelee 1,5 – 2,5 miljoonan euron synergiaetuja Oravan ostolla.

Inderes pitää alustavasti noin 1,5 miljoonan euron synergioita uskottavina, koska näiden kahden yhtiön kiinteistöjen hallinnoinnissa on selviä päällekkäisyyksiä

Oravan suurimmat omistajat (10,4 %:n omistus) ovat jo hyväksyneet Investors Housen vaihtotarjouksen ja Inderes pitää siten todennäköisenä, että Investors House tulee saamaan ainakin osan uudistuksistaan läpi, sillä Oravan omistus on hyvin hajautunut ja 10,4 % riittää jo äänienemmistön saavuttamiseen.

Osakelistalta poistuneessa Suomen Hoivatiloissa on Inderesin mukaan edelleen nousuvaraa pitkällä aikavälillä.

”Suhtaudumme Suomen Hoivatilojen osakkeen pitkän aikavälin potentiaaliin edelleen myönteisesti ja näemme osakkeen nykyisessä arvostustasossa nousuvaraa. Merkittävimmän lyhyen tähtäimen aliarvostuksen purkautuessa ja listalla olon perusteiden realisoituessa siirrämme osakkeen kuitenkin pois TOP3-listalta.”

TOP3-osakelistalla ovat edelleen Ponsse ja Alma Media.

Ponssen markkinakysyntä jatkuu vahvana kuluvana ja ensi vuonna ja Inderes odottaa yhtiön osakekohtaisen tuloksen kasvavan kuuden prosentin vuosivauhdilla. Inderesin mukaan lisäksi osake on tulosennusteilla lasketun P/E-kertoimen perusteella peräti 30 prosenttia aliarvostettu suhteessa verrokkeihinsa.

Mediayhtiö Alma Media puolestaan raportoi alkuvuonna vahvat tuloskasvuluvut. Digiliiketoiminnan kasvu ja tehostamistoimet tukevat yhtiön kannattavuuskehitystä. Alma Median arvostustaso on edelleen houkutteleva digitaalisen liiketoiminnan voimakkaaseen tuloskasvuun, vahvaan kassavirtaan ja osinkotuottoon nähden.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös