Yritysuutiset

7 miljardin verohelpotus

Yrityksen isosta koosta voi olla hyötyä myös verohelpotusten muodossa.

Amazon on yksi kaikkien aikojen suurimmista kasvutarinoista. Listauduttuaan vuonna 1997, on Amazonin osakekurssi noussut hurjat 66700 prosenttia. Amazonin perustajan Jeff Bezoksesta tulee tätä vauhtia maailman rikkain mies.

Amazonilla on muitakin meriittejä. Fast arvioi Amazonin olevan maailman innovatiivisin yritys, Fortune arvioi Amazonin olevan maailman toiseksi ihaillun yritys, Harris Poll rankkaa Amazonin maineeltaan parhaimmaksi yritykseksi ja LinkedInin mukaan Amazon on Amerikan toiseksi halutuin yritys.

Amazonia menestystarina ei kiinnosta pelkästään sijoittajia, vaan myös muut haluavat päästä hyötymään yrityksen menestyksestä. Amazonilla palkkalistoilla on globaalisti yli 380 000 työntekijää ja yrityksen pääkonttorin sijainnilla on merkitystä.

Amazonin pääkonttorin kerrannaisvaikutukset

Amazonin pääkonttori sijaitsee Seattlessa. Amazonin oman arvion mukaan sen sijoitukset Seattleen vuodesta 2010 vuoteen 2016 ovat tuoneet kaupungin taloudelle 38 miljardin hyödyt. Jokainen Amazonin investoima dollari on parantanut kaupungin taloutta 1,4 dollarilla.

 

Amazonin pääkonttorin kerrannaisvaikutukset ovat merkittävät

Hyvä neuvotteluasema

Pienempi yritys lähtisi laajentuessaan etsimään itselleen sopivia toimitiloja ja sijaintia. Amazon on niin iso, että se tekee asian toisinpäin ja pyytää hakemuksia toisen Pohjois-Amerikan pääkonttoriinsa liittyen.

Amazon kertoo odottavansa toisen pääkonttorin merkityksen olevan yhtä suuri kuin nykyisen Seattlen pääkonttorin.  Uuden konttorin rakentamiseen luvataan investoida yli 5 miljardia dollaria ja pääkonttorin luvataan tuovan mukanaan suoraan 50 00o uutta korkean palkan työpaikkaa ja siihen tulevat vielä epäsuorat kerrannaisvaikutukset päälle.

Amazonin lähestymistapa vaikuttaa toimivan. Reutersin mukaan Amazon on saanut 238 hakemusta toisen pääkonttorin sijaintipaikaksi. Hakemukset edustavat 54 osavaltiota ja hakemuksia on tullut myös Kanadasta ja Meksikosta.

Luvatut verohelpotukset ovat merkittäviä. New Jersey on luvannut seitsemän miljardin dollarin verohelpotukset sitä vastaan, että Amazonin toinen pääkonttori sijoitetaan Newarkiin ja että Amazon pysyy lupaamissaan työpaikoissa. Luvattu verohelpotus on samaa kokoluokkaa kuin Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön yhden vuoden määrärahat valtion talousarviossa.

Amazonille ei luvata pelkästään rahaa. Atlanta on luvannut perustaa “Amazon”-nimisen kaupungin ja nimetä Amazonin perustajan Jeff Bezoksen kaupungin pormestariksi loppuelämänsä ajaksi. Kaupungin nimeäminen yrityksen mukaan ei ole uusi ajatus. Esimerkiksi Japanin Koroman kaupunki kantaa nykyään nimeä Toyota City.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös