Osakesäästäjien aamupala

Katalonian tilanne heikensi euroa maanantaina, Japanin Nikkei 225:n nousuputki historiallisen pitkä

Euroopassa käytiin viikon aluksi maanantaina osakekauppaa loivasti plussalla, Stoxx Europe 600 +0,16 %. Japanissa päädyttiin tiistaina jälleen plussalle.

Yksittäisistä maista Saksan DAX kohosi 0,09 % ja Lontoon FTSE 100 niukasti 0,02 %. Espanjassa sitä vastoin käytiin kauppaa miinuksella (IBEX 35 -0,60 %), kun Katalonian ja Espanjan välit jatkuivat epävarmoina. Katalonian separatisteilla on suunnitelmissa estää pääministeri Rajoyn toimet Katalonian itsehallinnon haltuun ottamiseksi. Tämä voi johtaa alueella yhteydenottoihin.

Japanin Nikkei 225 päätyi tiistaina 0,50 % plussalle. Indeksi on nyt kohonnut 16 kaupankäyntipäivänä peräkkäin, mikä on uusi ennätys. Osakkeita on tukenut mm. pääministeri Abe:n vaalivoitto viime sunnuntaina, mikä indikoi elvyttävän rahapolitiikan jatkuvan nousevan auringon maassa.

QT Groupin liikevaihto kasvoi odotetusti, kasvupanostukset söivät liiketulosta

Ohjelmistoalan yhtiö QT Group raportoi maanantaina kolmannen kvartaalin lukemansa. Yhtiön liikevaihto kasvoi vertailukauden 7,5 miljoonasta eurosta 8,7 miljoonaan euroon.  Liiketulos sitä vastoin oli 1,3 miljoonaa euroa tappiollinen, kun se vuotta aiemmin oli tappiolla 0,9 miljoonaa euroa.

QT:n toimitusjohtaja Juha Vareliuneksen mukaan yhtiön liikevaihto kohosi odotetusti vuoden kolmannella vuosineljänneksellä, kun lisenssimyynti ja konsultointi kasvoivat yhteensä 17,9 % ja ylläpitotuotot kasvoivat 15,0 %. Myös liiketuloksen tappiollisuus oli odotettua. QT on panostanut viime aikoina vahvasti investointeihin ja rekrytointeihin, jotka ovat lisänneet yhtiön kuluja.

QT on lisäksi panostanut tuotehallintaan ja -kehitykseen sekä lisännyt erityisesti autoteollisuudelle, lääketeollisuudelle ja tehdasteollisuusautomaatioasiakkaille suunnattua tuotetarjoamaa. Autoteollisuus tarjoaakin QT:lle korkean kasvupotentiaalin tulevaisuudessa. Autoteollisuus on ottanut QT:n yhdeksi perusteknologioistaan digitaalisten viihde- ja hallintaohjelmistojen tekemiseen. Yhtiöllä on liike- ja kehitystoimintaa useiden maailman johtavien autovalmistajien kanssa.

QT piti ohjeistuksensa raportin yhteydessä ennallaan. Yhtiö arvioi sen liikevaihdon kasvavan kuluvana vuonna noin 15 % edellisvuodesta. QT arvioi sen liiketuloksen jäävän kuluvana vuonna selvästi tappiolliseksi kasvupanostuksista johtuen.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös