Osakeanalyysit

Inderes: Keskon osakkeessa ei nousuvaraa

Markkinat ovat hinnoitelleet kaiken hyvän jo kauppaketjun osakkeeseen ja markkinoiden odotukset ovat liian optimistisia, arvioi Inderesin pääanalyytikko.

Markkinat ovat hinnoitelleet kaiken hyvän jo kauppaketjun osakkeeseen ja markkinoiden odotukset ovat liian optimistisia, arvioi Inderesin pääanalyytikko.

Analyysitalo tarkisti Keskon lähivuosien ennusteita alaspäin odotuksia vaisumman kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen jälkeen.

”Päivitettyjen ennusteidemme valossa markkinan lähivuosien tuloskasvuennusteet vaikuttavat varsin optimistisilta ja näemme konsensusennusteissa laskupaineita. Vaikka yhtiöllä onkin edelleen hyvät edellytykset kasvattaa tulostaan lähivuosina, on tämä jo hinnoiteltu täysimääräisesti osakkeen hintaan”, Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén toteaa raportissaan.

Keskon oikaistu liikevoitto oli vajaat 103 miljoonaa euroa jääden konsensuksen 109 miljoonan ennusteesta ja Inderesin 105 miljoonan ennusteesta selvästi. Tulosalituksen taustalla oli Rakentaminen ja talotekniikka, missä liikevoitto jäi vajaaseen 43 miljoonaan euroon. Rakentamisen ja talotekniikan pettymystä selittää Vilénin mukaan Ruotsin heikko kehitys, divestoitujen toimintojen odotettua korkeampi kannattavuus vertailukaudella ja Kesko-Senukain odotettua vaisumpi kannattavuus.

Päivittäistavarakauppa jatkoi sen sijaan vahvaa kehitystään ja kannattavuus parani Inderesin odotuksia enemmän hintapaineen helpottaessa edelleen, Vilén toteaa.

Yhtiö toisti odotetusti ohjeistuksensa ja kokonaisuutena raportti ei tulosalituksesta huolimatta muuta oleellisesti yhtiön lähivuosien isoa kuvaa, pääanalyytikko arvioi.

Vilénin mukaan markkinat odottavat liikaa Rakentaminen ja Talotekniikalta.

”Olemme ennusteissamme konsensuksen alapuolella ja mielestämme konsensusodotukset Rakentamisen ja talotekniikan lähivuosien tulosparannukselle ovat liian optimistiset. Näemmekin konsensusennusteissa laskupaineita tulevien kvartaalien aikana.”

Lisäksi Keskon osake alkaa näyttää arvostusmittareiden valossa jo hintavalta.

”Keskon P/E- ja EV/EBITDA-kertoimet vuodelle 2018 ovat 19x sekä 10x ja oikaistulla 2017 tuloksella laskettu P/E-kerroin on 21x. Kertoimet ovat yli verrokkiryhmän tason ja mielestämme ne heijastelevat jo täysimääräisesti yhtiöön ladattuja kovia tuloskasvuodotuksia”, pääanalyytikko päättelee.

Kesko osakekurssi osakkeet kauppaketju

Inderes pitää Keskon normalisoituja arvostuskertoimia nykyistä alhaisempina ja näkee oleellisen riskin siitä, että tuloskasvun luoma nousupotentiaali hautautuu normalisoituvien tuloskertoimien alle.

Osakkeen kurssinousu nykytasolta vaatisikin tulosennusteiden nousua, joka nojaa entistä selvemmin uusiin yritysjärjestelyihin, pääanalyytikko toteaa.

Inderes laski Keskon osakkeen tavoitehinnan aiemmasta 45 eurosta 43 euroon. Suosituksen Inderes laski tasolle vähennä, kun se aiemmin oli lisää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös