Indikaattorit

Varainhoitoyhtiö: Koronnosto on todennäköinen

Joulukuussa USA:n keskuspankki todennäköisesti nostaa ohjauskorkoa, uskoo varainhoitoyhtiö eQ.

eQ arvioi viikkokatsauksessaan, että Yhdysvalloissa syyskuun kuluttajahinnat jäivät hieman alle odotusten, mutta olivat riittävän hyviä, jotta Fedin joulukuun koronnosto on edelleen todennäköinen.

”Fedin jäsenistä kyyhkyt huolehtivat vielä kroonisesti matalasta inflaatiosta, mutta haukkamaisemmat jäsenet seuraavat jo piristyviä hintaindikaattoreita. Keskuspankkien on tärkeää olla inflaation edellä, jotta politiikan normalisointi voidaan tehdä asteittain eikä kiirettä ole”, eQ toteaa.

Euroopassa puolestaan keskuspankin velkakirjojen osto-ohjelman keventäminen olisi kiristys rahapolitiikkaan ja siten loisi paineita markkinakorkojen nousulle.

eQ:n mukaan Euroopassa spekuloidaan, että EKP on puolittamassa ensi vuoden alusta joukkolainojen osto-ohjelmansa 60 miljardin kuukausiostoista 30 miljardiin. Ostoja jatketaan 9 kuukautta tai kauemmin, jos tarvetta on.

”Euroopan talousluvut ovat jatkaneet vahvalla urallaan, viimeisimpänä Saksan teollisuustuotanto ja teollisuuden tilaukset sekä koko Euroopassa teollisuustuotannon kasvu ylittivät odotukset. EKP kokoontuu seuraavan kerran 26. lokakuuta.”


source: tradingeconomics.com

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös