Yritysuutiset

Varma takoi kotimaisilla pörssiyhtiöillä lähes 15 prosentin tuoton

Maailman talouden näkymät ovat nyt valoisammat kuin kertaakaan yhdeksään vuoteen, arvioi työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja.

Varman sijoitusten markkina-arvo nousi tammi‒syyskuun aikana 45,4 miljardiin euroon. Sijoitussalkku tuotti keskimäärin 6,2 prosenttia eli 2,7 miljardia euroa.

Eläkeyhtiön sijoitusten tuottoa siivitti maailmantalouden vahva noususuhdanne.

”Kansainvälisen talouden näkymät ovat tasapainoisemmat kuin kertaakaan viimeisen yhdeksän vuoden aikana. Samaan aikaan Suomen talouden kasvuvauhti on vahvaa, mikä helpottaa myös alijäämien ja työttömyyden pienentämistä”, Varman toimitusjohtaja Risto Murto toteaa.

Varman sijoituksista parhaiten tuottivat osakesijoitukset 9,6 (3,2) %, ja niistä noteeratut osakkeet 10,8 (1,5) %. Suomen myönteinen talouskehitys näkyi kotimaisten yhtiöiden hyvässä tuotossa: suomalaiset noteeratut osakkeet tuottivat 14,9 %.

”Vahvan osaketuoton lisäksi Varman sijoitussalkun tuotto kertyi tasaisesti kaikista omaisuuslajeista. Talouden ja markkinoiden kehitys on viimeisen vuoden aikana selvästi erkaantunut poliittisista ja geopoliittisista riskeistä, eivätkä ne enää tunnu heiluttavan rahoitusmarkkinoita kuin vain hetkellisesti. Markkinoiden kuumemittariksi kutsuttu volatiliteetti on pysynyt erittäin alhaisena”, sanoo Varman sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Reima Rytsölä.

Korkosijoitukset tuottivat 3,6 prosenttia, joka on vallitsevassa markkinaympäristössä erinomainen tulos. Kiinteistösijoitusten tuotto oli 3,1 prosenttia.

”Sijoitusmarkkinoiden pitkä suotuisa jakso on ollut pitkälti keskuspankkien elvyttävän toiminnan ansiota. Pitkän aikavälin kysymys nyt onkin, miten keskuspankkien hiljalleen kiristyvä rahapolitiikka toteutuu hallitusti. Rahapoliittista elvytystä ei vielä ajeta alas, mutta suunta on selvästi muuttumassa”, kommentoi Rytsölä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös