Osakeanalyysit

Nämä pörssiyhtiöt tarjoavat yli kuuden prosentin osinkotuottoa

Danske Bankin osakesalkunhoitajan mukaan osinkojen kokonaissumma nousee yritysten kohentuneen tuloskunnon vuoksi

Danske Bank ennustaa Helsingin pörssiin listattujen yhtiöiden ensi keväänä jakaman osinkopotin kokonaisuutena nousevan hieman edellisestä vuodesta.

Pankin osakesalkunhoitaja Patrik Kanervan mukaan kolmannen neljänneksen tuloskauden liikevaihdot ovat kokonaisuutena odotusten mukaisia. Tulokset sen sijaan ovat olleet odotuksiin nähden liikevaihtoja parempia osittain jo vuosia jatkuneiden tehostamistoimenpiteiden vuoksi.

”Osinkosijoittajan näkökulmasta oleellista on se, että yhtiöiden 1–9 kuukauden kumulatiivinen tuloskehitys antaa jo varsin hyvät edellytykset arvioida keväällä maksettavia osinkoja. Tässä vaiheessa kuluvaa vuotta osinkoja koskevat konsensusennusteet tyypillisesti tarkentuvatkin, eikä merkittäviin ennustemuutoksiin ole mielestämme ollut tarvetta”, Kanerva kertoo.

Suurimpana yksittäisenä vaikuttajana osinkopotin kasvuun on Nokia.

Yhtiö ilmoitti jo tässä vaiheessa ehdottavansa osinkoa maksettavaksi 0,19 euroa vuodelta 2017. Nokian kohdalla kahden sentin korotus tarkoittaa noin 116 miljoonan euron lisäystä kokonaispottiin. Suomen osakemarkkinan ennakoitu osinkotuotto on kokonaisuutena tällä hetkellä noin 3,7 prosenttia.

Kanervan mukaan erityisen houkuttelevalta Helsingin pörssin tarjoama osinkotuotto näyttää, kun sitä vertaa vallitseviin korkomarkkinoilta saataviin tuottoihin. Tuottoero osinko-osakkeiden ja korkosijoitusten välillä on tällä hetkellä historiallisen suuri.

Osa perinteisistä osingonmaksajista näyttää edelleen hyvin houkuttelevilta, ja osa nostaakin osinkoaan tuloskasvun mukaisessa suhteessa. Tähän mennessä raportoitujen tuloksien valossa harva yhtiö näyttää leikkaavansa osinkoja viime vuoteen verrattuna.

”Odotuksemme mukaan osinkonsa nostajia löytyy metsäteollisuussektorilta sekä teräksentuottajista, jotka todennäköisesti olisivat nyt maksamassa osinkoa usean vuoden jälkeen. Yleisesti suomalaisyhtiöiden korkeaa osingonmaksukykyä tukee yhtiöiden vahvistuneet taseet, suoritetut tehostamisohjelmat, investointien kasvu ja globaalin talouskasvun aiheuttama tulosten kohentuminen”, Kanerva kertoo.

Kovimpiin osinkotuottoihin yltävät odotetusti vakaat mutta hitaasti kasvavat yhtiöt. Danske Bankin arvioimista yhtiöistä kovimpiin, yli kuuden prosentin osinkotuottoihin pääsevät nämä yhtiöt.

YhtiöOsinkotuotto% 2017E
Aktia6,53
Citycon6,12
Fortum6,15
Nordea6,69
Telia6,51

 

Katso koko Danske Bankin osinkolista tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös