Sijoitusideat

Salkunrakentajan vertaislainasijoitus on tehnyt erinomaista tulosta jo vuoden

Vuosi sitten Lainaajan kanssa aloittamamme yhteistyö on ollut tuottoisa. Teimme tuolloin vertaislainasijoituksen, jonka tuotot ovat pitäneet meidät erittäin tyytyväisinä.

-KAUPALLINEN YHTEISTYÖ –

Vuosi sitten Lainaajan kanssa aloittamamme yhteistyö on ollut tuottoisa. Teimme tuolloin vertaislainasijoituksen, jonka tuotot ovat pitäneet meidät erittäin tyytyväisinä.

Salkunrakentajan vertaislainasalkku Lainaajassa on ollut menestyksekäs koko vuoden ajan. Sisäisen korkokannan tuottoprosentti (XIRR) oli marraskuun alussa jopa 26,49 prosenttia ja odotettavissa oleva tuotto on 1 566,91 euroa. Korkotuottoja on vuoden aikana kertynyt yhteensä 832,69 euroa.

Kaikki tuotot ja palautuneet pääomat on sijoitettu uudelleen vertaislainoihin. Kokonaisuudessaan lainoissa on tällä hetkellä kiinni 5 781,15 euroa pääoma. Salkkumme on pärjännyt vuoden aikana hieman paremmin kuin samaan aikaan perustettu saman suuruinen Lainaajan mallisalkku.

Salkunrakentajan sijoitusstrategia on ollut kannattava

Koko vuoden olemme sijoittaneet ainoastaan kolmeen parhaaseen lainaluokkaan maksimikorolla 24 prosenttia. Melkein 60 prosenttia sijoituksista on parhaimmassa viiden tähden luokassa. Sijoitusstrategiamme on toiminut hyvin ja käteisen osuus salkussa on hyvin pieni (26,79 euroa).

Sijoitusstrategiaa on toteutettu käytännössä Lainaajan automaattisen sijoituksen kautta. Automaattisessa sijoituksessa sijoittaja määrittelee ehdot, millaisiin lainoihin haluaa sijoittaa, ja automaatti valvoo markkinaa ja tekee sijoituksen sijoittajan puolesta ehtojen täyttyessä.

Myöhässä olevat maksut ovat pysyneet aiempien raporttien tapaan 30 prosentissa, vaikka yli 30 päivää myöhässä olevien maksujen kasvua on ollut kolme prosenttiyksikköä.

SalkunRakentaja vertaislaina mallisalkku vertaislainasijoitus tuottoraportti tuotto

 

Lainaajan mallisalkku tulee hyvänä kakkosena

Kun vuosi sitten perustettiin SalkunRakentajan salkku, perustettiin myös Lainaajalle samansuuruinen Mallisalkku. Näin olemme pystyneet vertailemaan kahden samaan aikaan perustetun salkun menestystä.

Mallisalkku noudattaa Lainaajan valmista Korkea tuotto -sijoitusprofiilia, jonka asetukset sijoittaja voi valita tehdessään sijoitusta. Tässä profiilissa sijoitetaan kaikkiin lainaluokkiin pyrkimyksenä saada lainalle mahdollisimman korkea tuotto. Mallisalkussa on SalkunRakentajan salkun tapaan kaikki korkotuotot uudelleensijoitettu.

Tällä hetkellä Lainaajan Mallisalkku on tehnyt korkotuottoa 666,18 euroa. Näin ollen SalkunRakentajan salkku on vuoden jälkeen tehnyt 166,51 euroa enemmän tulosta. Euromääräinen ero Lainaajan Mallisalkkuun on jälleen tuplaantunut viimeisen kolmen kuukauden aikana. Mallisalkulta odotetaan tulevaisuudessa korkotuottoja 1 253,44 euroa. Odotettavissa olevat korkotuotot jäävät näin ollen reilu 300 euroa SalkunRakentajan salkusta jälkeen.

Syy ilmeneviin eroihin löytyy sijoitusstrategioista. SalkunRakentajan strategia sijoittaa ainoastaan kolmeen parhaaseen lainaluokkaan maksimikorolla on ollut tässä markkinatilanteessa toimivampi kuin Mallisalkun.

Lainaaja vertaislaina mallisalkku vertaislainasijoitus tuottoraportti

Lainaajan Mallisalkun rakenne on melko yhteneväinen SalkunRakentajan salkun kanssa. Viiden tähden lainoja Mallisalkusta löytyy hieman vähemmän kuin Salkunrakentajalta. Mallisalkusta löytyy myös enemmän lainoja alemmista (yhden ja kahden tähden luokista) kuin SalkunRakentajan salkusta. Mallisalkussa maksuista vuoden jälkeen ajallaan on edelleen 65 % maksuista ja myöhässä noin kolmannes. Yli 30 päivää myöhässä olevien lainojen osuus on 11 prosenttia. Luvut ovat noin viisi prosenttiyksikköä heikompia kuin SalkunRakentajalla.

Parhaat lainat kiinni maksimikorolla

Markkinatilanne on tällä hetkellä erittäin suotuinen sijoittajille. Lainoja on hyvin tarjolla, minkä ansiosta myös parhaita lainoja saa kiinni maksimikorolla. Tämä tilanne tukee hyvin SalkunRakentajan strategiaa.

Vertaislaina vertaislainasijoitus SalkunRakentaja sijoitussalkku tuotto

SalkunRakentajan salkku jatkaa samalla sijoitustrategialla markkinoiden ollessa sijoittajille näin suotuisat. Muutostarvetta voidaan seurata parhaiten tarkkailemalla käteisvarojen määrää. Niin kauan, kun käteisen määrä pysyy alhaisena, jatkamme edelleen nykyisellä sijoitusstrategialla. Mikäli käteistä alkaisi kertymään, tehtäisiin muutoksia parhaiden luokkien korkovaateeseen tai otettaisiin vaihtoehtoisesti mukaan heikompia lainaluokkia. Jäämme seuraamaan, miten SalkunRakentajan ja Lainaajan Mallisalkun tulevaisuudessa käy.

Mukaan sijoittamaan pääsee tekemällä tilin Lainaajaan.

5 kommenttia

5 kommenttia

 1. Juha

  7.11.2017 at 15:45

  Kun katsoo linkkiä lainaajaan niin tulee mieleen että tämä juttu on lainaaja palvelun maksettu mainos.

  • Jorma Erkkilä

   7.11.2017 at 17:47

   Juha, artikkelin alussa lukee isoin kirjaimin ”kaupallinen yhteistyö”.

 2. Mikko

  7.11.2017 at 18:46

  Näissä blogeissa jotka pohjautuvat kaupalliseen yhteistyöhön on tosiaan sellainen huvittava piirre, että usein – aivan kuten tässäkin tapauksessa – johtopäätös on jo valmiiksi kaikkien tietossa. Lainaajan tehty sijoitus on kirjoittajan mukaan tuottanut hänelle erinomaista tulosta. Tietenkin.

  Erikoista tässä vain on se, että tahot jotka ovat peranneet tätä kuviota hieman tarkemmin läpi ja eivät omaa mitään taloudellista sidosta Lainaaja.fi palveluun, ovat päätyneet aivan toisenlaisiin johtopäätöksiin.

  Jokainen lukija varmasti voi vetää omat johtopäätökset siitä, että kumpi on luotettavampaa informaatiota. Taho joka tekee kauppaillista yhteistyötä Lainaaja.fi palvelun kanssa vai taho jolla on vain omaa rahaa kiinni kyseisessä palvelussa 🙂

 3. Henri Blomster

  7.11.2017 at 21:49

  Nyt vaikuttaa muodostuneen kuva siitä, että on tässä olisi teoriassa laskemaan taaksepäin mikä minkäkin sijoituksen tuotto olisi ollut. Tavallaan olisi tietenkin kätevää myydä historiallisia tuottoja jälkeenpäin valitulla strategialla, mutta tässä kohtaa ei ole menetelty niin.

  SalkunRakentajan tapauksessa sijoituksia on lähdetty seuraamaan eteenpäin. Ensimmäisenä askeleena on ollut raportoida lukijoille, että nyt tehdään omalla rahalla sijoitus Lainaajaan, ja että tämän sijoituksen kehityksestä tullaan raportoimaan lukijoille.

  Tämä on siis tehty 26.10.2016
  https://www.salkunrakentaja.fi/2016/10/salkunrakentaja-sijoittaa-lainaaja-vertaislainat-sijoitus/

  Tämän jälkeen on raportoitu sijoituksen tuotosta 28.4.2017
  https://www.salkunrakentaja.fi/2017/04/vertaislainasijoitus-jatkaa-vahvasti-salkunrakentaja-sijoitussalkku/

  Ja sitten vielä 3.8.2017
  https://www.salkunrakentaja.fi/2017/08/salkunrakentaja-vertaislainasijoitus-tulokset-vertaislaina/

  Sekä nyt 7.11.2017.

  Johtopäätöstä ei ole ollut tiedossa etukäteen. Koska tässä on menty eteenpäin aidolla rahalla, ei ole ollut mahdollista tietää 26.10.2016, mikä se tuotto tulisi olemaan 7.11.2017.

  Ja siis tuo raha ei ole mitään Lainaajan rahaa, jonka lisäksi alkuperäisen pääoman määrä on tuplattu ajan kuluessa, eli kyllä siinä palvelussa nyt vaan on sitä omaa rahaa kiinni.

  Lisäksi lainojen valinta perustuu automaattiin, joten selvää että lainoja ei ole mitenkään käsin valittu.

  Artikkelissa on raportoitu odotettavissa oleva tuotto, mutta sekään ei ole johtopäätös, vaan lukema Lainaajan palvelusta. Muutenkaan tässä ei ole niinkään kyse johtopäätöksistä, vaan siitä, että on raportoitu lukijoille miten Lainaajan palvelu käytännössä toimii ja miten aidolla rahalla tehty sijoitus on kehittynyt ajan myötä.

  Sijoitus on kehittynyt niin, että korkoja on saatu vuoden aikana 832,69 euroa ja ”myöhässä olevat maksut ovat pysyneet aiempien raporttien tapaan 30 prosentissa, vaikka yli 30 päivää myöhässä olevien maksujen kasvua on ollut kolme prosenttiyksikköä.”.

  Nyt vuoden jälkeen sijoitus näyttää kuten artikkelissa on kerrottu. Miltä tuotto näyttää tulevaisuudessa? Siihen ei ole artikkelissa mielestäni otettu kantaa, vaikka erilaisista strategiaskenaarioista onkin puhuttu.

  Senhän takia yksi mielenkiintoisimpia lauseita on tuo artikkelin lopetus: ” Jäämme seuraamaan, miten SalkunRakentajan ja Lainaajan Mallisalkun tulevaisuudessa käy.”

 4. Eero Nevalainen

  14.11.2017 at 17:07

  Itselläni on ollut lainasalkku Lainaajassa vuodesta 2011 ja tulosta kyllä tulee; verotukseen menevä tienattujen korkojen määrä kasvaa hissukseen vuosi vuodelta ja uutta rahaa on laitettu sisään vain kerran. Seuranta-ajan pitää tosin olla pitkä, koska iso osa lainoista käy perinnän kautta.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös