Markkinakommentit

Taalerin päästrategi: Japanilaisia osakkeita salkkuun

Nikkei osakekurssi osakkeet Japani

Vaikka osakemarkkinoiden nousu on jatkunut jo pitkään, on osakemarkkinoilla turha heittäytyä negatiiviseksi liian aikaisin, muistuttaa Taalerin päästrategi.

Osakemarkkinoilla yritysten tuloskasvu on jatkumassa hyvänä ja korkotaso on edelleen maltillinen, päästrategi Tuomas Komulainen toteaa Taalerin markkinakatsauksessa.

“Q3-tulokset kasvat Yhdysvalloissa (7%), Euroopassa (10%) ja Japanissa (15%) noin 7-15 % vauhdilla viime vuodesta. Myös liikevaihdot kasvavat noin 5–7 % vauhdilla”, Komulainen summaa.

Markkinoilla on pelätty keskuspankkien kiristyvää rahapolitiikkaa ja sitä kautta nousevaa korkoa. Komulaisen mukaan tämä huoli on aiheeton, sillä toistaiseksi Inflaatio on alhaista eikä keskuspankeilla ole tarvetta kiristää rahapolitiikkaansa nopeasti ja tappaa talouskasvua.

Osakemarkkinoiden arvostustasot ovat Yhdysvalloissa toki korkeahkot, sillä tämän vuoden tulosennusteilla laskettu P/E-kerroin on P/E 19,4 ja ensi vuoden P/E on P/E 17,6. Toisaalta jos yritysten tuloskasvu jatkuu, näiden arvostuskertoimien kanssa voidaan elää, Komulainen toteaa.

“Varsinkin nykyisessä korkoympäristössä osakemarkkinat eivät ole kalliita.”

Euroalueella, kehittyvillä markkinoilla ja Japanissa arvostustasot ovat Komulaisen mukaan sen sijaan maltillisemmat.

“Saksassa ja Japanissa marginaalit ja tulokset voivat edelleen parantua, mikä tekee niistä arvostusmielessä houkuttelevat. Lisäksi euroalueella ja Japanissa alhainen korkotaso tukee osakemarkkinoita edelleen. Eli on turha heittäytyä negatiiviseksi osakemarkkinoista liian aikaisin, ei ennen kuin lähivuosien tuloskasvu heikentyy tai korkotaso nousee selvästi.”

Viimeisen kolmen viikon ajan Taaleri on ostanut japanilaisia osakkeita eurosuojatusti. Komulaisen mukaan isoista länsimaisista osakemarkkinoista Japanin osakemarkkinoiden arvostus on maltillisin ja tuloskasvu on nopeinta.

Lisäksi lähivuosien ajan Japanin keskuspankki on todennäköisesti pitämässä rahapolitiikan hyvin kevyenä – samalla kun Fed ja mahdollisesti myös EKP kiristävät rahapolitiikkaansa, Komulainen toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös