Asunnot ja kiinteistöt

Danske Bankin yllätysveto – tarjoaa korkeakoulutetuille akavalaisille edullisempaa asuntolainaa

Akavalaisen liiton jäseneksi liittyneet saavat tästä lähtien pysyvästi Danske Bankista jäsenetuna erityishinnan asuntolainalleen ja peruspankkipalveluilleen.

Danske Bankin mukaan edut koskevat niin Danske Bankin nykyisiä asiakkaita kuin asiakkuutensa Danske Bankiin siirtäviä akavalaisen liiton jäseniä. Edun piiriin voi kuulua lähes miljoona suomalaista, jotka ovat suorittaneet tai ovat suorittamassa korkeakoulututkintoa.

Akavan jäsenliittojen ja Danske Bankin yhteistyön uusi vaihe lähtee liikkeelle korkeakoulutettujen pankinvaihtoviikoilla, jotka kestävät helmikuun loppuun saakka. Tänä aikana Danske Bank tarjoaa asuntolainan kilpailuttajalle nykyistä marginaalia matalamman asuntolainan marginaalin. Tarjous koskee myös toisesta pankista siirrettäviä lainoja.

Alennuksen voi saada vain Akavan jäsenliittoon kuuluva henkilö, joka saa positiivisen luottopäätöksen.

Helmikuun pankinvaihtoviikkojenkin jälkeen Akavan jäsenliittoon kuuluva henkilö saa Danske Bankista aina matalamman marginaalin kuin ilman jäsenyyttä. Marginaalin pysyvän alennuksen ja muiden pysyvien etujen kokonaisarvo on tyypillisellä uudella suomalaisella asuntolainalla (150 000 euroa/20 vuoden laina-aika) ensimmäisenä vuonna keskimäärin yli 1000 euroa ja sen jälkeenkin normaalilla lyhennysvauhdilla satoja euroja vuodessa usean vuoden ajan.

”Meillä Danske Bankissa on kunnianhimoinen tavoite kasvattaa markkinaosuuttamme Suomessa, ja yhteistyö akavalaisten liittojen kanssa on tärkeä osa kasvustrategiaamme. Konsernimme yhteistyö Akavan ruotsalaisten ja norjalaisten sisarjärjestöjen kanssa on ollut huikea menestys. Ruotsin ja Norjan kokemukset osoittavat, että korkeakoulutettujen lainakanta voi kasvaa voimakkaasti samaan aikaan, kun luottolaatu pysyy hyvänä”, sanoo Kenneth Kaarnimo, Danske Bankin Suomen henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja.

Danske Bankin mukaan tilastot osoittavat, että korkeakoulutus auttaa menestymään työelämässä. Korkeakoulutettujen merkitys Suomen kansantaloudelle on myös suuri.

”Koulutuksella ja osaamisella on iso merkitys Suomen elinvoimaisuudelle. Korkeakoulutettujen työllisyysaste on yli 80 prosenttia, kun perusasteen varassa olevien vastaava luku on hieman yli 40. Akavan tehtävänä on huolehtia jäsentemme eduista ja nyt syventyvä yhteistyö Danske Bankin kanssa on tästä hieno esimerkki. Dansken tarjoama etukokonaisuus nykyisille ja uusille akavalaisille on erittäin merkittävä”, toteaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Danske Bankin ja Akavan jäsenliittojen yhteistyön uudessa vaiheessa on mukana 29 liittoa, jotka kattavat yhteensä 91 prosenttia akavalaisten liittojen jäsenistöstä.

Korkeakoulutettuja oli Suomessa vuonna 2016 noin 827 000 ja lisäksi vuonna 2016 Suomessa oli arviolta reilut 140 000 alle 35-vuotiasta korkeakouluopiskelijaa, jotka eivät ole vielä suorittaneet korkeakoulututkintoa. Akavan jäsenmäärä on 613 000, joista opiskelijajäseniä 115 000.

1 kommentti

1 kommentti

 1. Bernstein

  18.1.2018 at 20:41

  ”Korkeakoulutettujen työllisyysaste on yli 80 prosenttia, kun perusasteen varassa olevien vastaava luku on hieman yli 40.”

  -Toisaalta on korkeakoulutettuja aloja, joilla työllisyysaste on vain jotain 50 prosenttia sekä perusasteen ammatteja, joilla se on 100 prosenttia. Miksei Danske siis ota huomioon eroja koulutusasteiden sisällä? Parisataatonnia vuodessa tienaava putkimies on pankille taatusti halutumpi asiakas kuin kymmenesosan siitä ansaitseva työtön tohtoritason biokemisti.
  (Tämä ei ole mutua eikä panettelua, vaan ammattia vaihtaneen kaverin perskohtainen kokemus)

  Luulenpa tietäväni jutun jujun: Jos Danske julkisesti tarjoaisi lainaa vain tietyn koulutustason omaaville, pankkia voitaisiin syyttää syrjinnästä. Kun sen sijaan tarjous kohdennetaan ammattiliitolle, kyse olekaan syrjinnästä vaan markkinoinnista. Ay-liike omaa tässä maassa poliittisen koskemattomuuden, minkä Dansken lakimiehet selvästikin ovat ymmärtäneet.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös