Osakeanalyysit

Inderes: Vaisala edullinen verrokkeihinsa nähden – odotettavissa lisäosinko

Inderes nosti selvästi mittalaitteita valmistavan Vaisalan osakkeen suositusta.

Vaisala toimitusjohtaja Kjell Forsen

Kuva: Vaisala Oyj.

Inderes nosti selvästi mittalaitteita valmistavan Vaisalan osakkeen suositusta.

Inderes ennustaa Vaisalan positiivisen trendin jatkuneen hyvänä viimeisellä vuosineljänneksellä vahvan tilauskannan tukemana.

”Vuodelle 2018 odotamme Vaisalan korottavan ohjeistushaarukkaansa liikevaihdon osalta 320 – 350 MEUR:oon ja liiketuloksen osalta 38 – 48 MEUR:oon”, Inderesin analyytikko Joni Grönqvist toteaa Inderesin aamukatsauksessa.

Vaisalan arvostus on nyt myös verrokkeihin nähden maltillinen.

Grönqvistin mukaan Inderes on aikaisemmin painottanut Vaisalan omaa absoluuttista arvostusta ja peilannut tätä historialliseen hyväksyttävään arvostukseen. Analyysitalo huomioi edelleen vahvasti absoluuttisen arvostuksen, mutta nyt rinnalle on otettu myös suhteellinen arvostus.

”Vaisalalla ei ole yhtään suoraan verrannollista kilpailija, mutta olemme käyttäneet samantyyppisen korkean osaamisen, liiketoimintamallin ja asiakaskunnan yhtiöitä verrokkeina. Inderes hyväksyy Vaisalalle kuitenkin preemion suhteessa verrokkeihin. Tämä johtuu siitä että yhtiöllä on vahva tasainen historia, laaja ja vahva tuote- sekä patenttiportfolio (hajautus), laaja maantieteellinen sekä asiakassektorillinen hajonta ja sekä vahvan taseen vaikutus.

”Edellä mainittujen suhteellisen pysyvien ominaisuuksien lisäksi nykyinen liiketoimintamallin muutos kohti skaalautuvampaa ja nopeampaa tuloskasvua tukee lyhyen aikavälin preemiota. Näin ollen hyväksymme Vaisalalle tällä hetkellä noin 20 %:n preemion verrokkeihin”, Grönqvist toteaa.

Vaisala osakekurssi osakkeet

Vaisalan vuoden 2018 EV/EBIT- ja P/E -kertoimet ovat Inderesin tulosennusteilla 15x ja 21x ja noin 10 prosenttia yli verrokkien mediaanin.

Inderes pitää todennäköisenä, että Vaisala jakaa keväällä ylimääräisen 1,0-1,5 euron osakekohtaisen osingon. Arvio perustuu suureen kassaan ja siihen, että Inderes ei odota yhtiön tekevän suurta
yrityskauppa ennen kevättä.

”Yhtiö on historiallisesti tehnyt kassan kokoon nähden pieniä kauppoja ja koska se tavoittelee vahvaa asemaa niche-teknologioissa eikä laajaa markkinaosuutta, odotamme mahdollisien tulevien kauppojen olevan
kooltaan pieniä”, Grönqvist toteaa.

Inderes nosti Vaisalan tavoitehinnan 49 euroon aikaisemmasta 48 eurosta ja suosituksen lisää-tasolle (aikaisemmin vähennä) heijastellen ennustemuutoksia ja kurssilaskua.

Vaisala on maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuihin erikoistunut yritys. Yhtiön yhtiön palveluksessa on noin 1 600 ammattilaista eri puolilla maailmaa.

Vaisalassa on kaksi liiketoiminta-aluetta: Weather and Environment ja Industrial Measurements. Weather and Environment palvelee säätiedoista riippuvaisia kohderyhmiä, jotka tarvitsevat tarkkoja, reaaliaikaisia, keskeytymättömiä ja luotettavia säätietoja tehokkaan toiminnan ylläpitämiseen. Industrial Measurements -liiketoiminta-alue palvelee puolestaan teollisuudenaloja​ (sähkönsiirto, Life Science, teollinen kuivaus, elektroniikka, rakennusautomaatio, autoteollisuus, maatalous ja elintarviketeollisuus). Tarjolla on laaja valikoima mittauslaitteita, jotka varmistavat toiminnan laadun ja tuottavuuden.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös