Yritysuutiset

Metsolta rujo tulosvaroitus – osake sukeltaa

Yhtiön Minerals-segmentin kannattavuus jää selvästi odotettua heikommaksi.

Metso osakekurssi osakkeet konepaja sijoittaminen

Yhtiön Minerals-segmentin kannattavuus jää selvästi odotettua heikommaksi.

Konepajayhtiö Metso arvioi vuoden 2017 neljännen neljänneksen liikevaihdon olevan 710 miljoonaa euroa, mikä on 5 prosenttia enemmän kuin vuoden 2016 vastaavana ajankohtana. Minerals-segmentin kannattavuus oli kuitenkin odotettua heikompi, mikä johtui laitemyynnin odotettua suuremmasta osuudesta suhteessa palveluliiketoiminnan myyntiin sekä palveluliiketoiminnan heikosta kannattavuudesta.

Oikaistun EBITAn yhtiö arvioi olevan 64 miljoonaa euroa, mikä on 9,1 prosenttia liikevaihdosta (Q4/2016: 64 milj. euroa ja 9,4 %). Metson neljännen neljänneksen saatujen tilausten arvioidaan olevan 684 miljoonaa euroa (Q4/2016: 672 milj. euroa)  

Metso julkistaa neljännen neljänneksen ja koko vuoden 2017 tuloksensa perjantaina 2.2.2018 kello 9.00 Suomen aikaa, eikä yhtiö anna ennen sitä lisätietoja tuloksestaan hiljaisen jakson aikana.

Tulosvaroitus tuli markkinoille puun takaa ja sai osakkeen kovaan laskuun. Maanantaina noin klo 11.00 Metson osake oli jo yli 9,6 prosentin laskussa.

Analyysitalo Inderes kommentoi tulosvaroitusta tuoreeltaan Twitterissä.

”Metson Q4’17-ennakkotiedoista ilmenevä tulospettymys oli rankka ja erityisesti Minerals alitti odotukset reippaasti. Taustalla oli sekä huono tuotemix (laitteiden iso osuus vs. palvelut) että palvelujen alhainen marginaali. Osake on lähes 10 %:n laskussa”, Inderes kirjoittaa.

1 kommentti

1 kommentti

  1. OttoVille

    22.1.2018 at 14:58

    Palveluliiketoiminnassa näkyy raskas ja kallis organisaatiorakenne. Johtajan nimikkeellä on aivan liian paljon ihmisiä nimenomaan minerals-osastolla. Tampereelta pitäisi ainakin karsia.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös