Yritysuutiset

Saab perustaa uuden teknologiakeskuksen Suomeen

Tampereelle syntyy elektroniseen sodankäyntiin keskittyvä yksikkö.

Tampereelle syntyy elektroniseen sodankäyntiin keskittyvä yksikkö.

Nykyisin puolustus- ja turvallisuusliiketoimintoihin keskittyvä Saab laajentaa toimintojaan Suomessa perustamalla Tampereelle uuden Saab Teknologiakeskuksen – Saab Technology Centerin.

Saab aloitti STC:n toiminnan perustamalla elektroniseen sodankäyntiin (ELSO) keskittyvän yksikön. Aiheesta kertoi ainakin Aamulehti.

Yksikkö osallistuu Saabin nykyisten hävittäjäkoneiden ELSO-järjestelmien sekä maasta käytettävien elektronisten tukitoimien ja elektronisen tiedustelun järjestelmien kehittämiseen.

Vuoden 2017 aikana Saab palkkasi joukon insinöörejä ja investoi Tampereelle perustettuun STC-tutkimuskeskukseen ja laboratorioon. Henkilöstön rekrytointi ja investoinnit jatkuvat vuonna 2018.

Yhtiöllä ja sen tytäryhtiöllä Combitech Oy:llä on tällä hetkellä Suomessa lähes 100 työntekijää ja toimipisteet Helsingissä, Espoossa Jyväskylässä, Tampereella ja Säkylässä.

”Huipputeknologiastaan tunnettu Suomi on tärkeä kumppani Saabille. Pitkän aikavälin tavoitteemme on tehdä STC:stä olennainen osa Saabin tuotekehitystä ja tuotantoa”, sanoo Saabin toimitusjohtaja Håkan Buskhe.

”Helmikuussa 2017 aloitimme perusteellisen ja pitkäkestoisen tutkimusyhteistyön Aalto-yliopiston kanssa. Luonnollinen jatkumo sille on toiminnan laajentaminen tutkimuksesta uusimman teknologian kehittämiseen. Syntyvien työpaikkojen lisäksi tämä tukee myös vientimahdollisuuksia osana Saabin maailmanlaajuista liiketoimintaverkostoa”, kertoo Saabin Suomen maayksikön johtaja Anders Gardberg.

Saab Teknologiakeskuksen konseptia voidaan laajentaa myös muille aloille ja maantieteellisille alueille.

Saab on tehnyt yhteistyötä ja toiminut Suomessa jo yli 60 vuoden ajan. Yhtiö on toimittanut Suomen puolustusvoimien kaikille puolustushaaroille lukuisia järjestelmiä alkaen ase- ja johtamisjärjestelmistä päättäen koulutusjärjestelmiin.

Kommentoi
Ylös
>