Sijoitusideat

Nordea: Tässä osakkeessa 40 prosentin nousuvara ja houkuttelevan alhainen arvostuskerroin

Nordean mallisalkusta löytyvä norjalainen Wallenius Wilhelmsen Logistics on pankin mielestä ostopaperi.

Wilhelmsen Logisticsin (WWL) kuljettaa autoja ja raskasta kalustoa meriteitse. Yhtiön osake on laskenut tuntuvasti helmikuun huipustaan ja osakkeen arvostustaso on painunut alas.

Osakkeen laskun taustalla ovat pieneksi pettymykseksi jäänyt tulosraportti sekä pelot mahdollisen kauppasodan vaikutuksista kuljetusvolyymeihin, Nordea arvioi aamukatsauksessaan.

Nordean analyytikko tapasi WWL:n tärkeiden asiakkaiden johtoa ja vakuuttui asiakkaiden kysyntänäkymistä. Tapaamisen perusteella Nordea nosti WWL:n volyymiennusteita tälle ja kuluvalle vuodelle.

“Odotamme nyt 10 %:n volyymikasvua tänä vuonna ja 20 %:n volyymikasvua ensi vuonna. Raskaan kaluston kysynnän kasvu on WWL:lle varsin myönteistä, sillä kannattavuus on raskaan kaluston kuljetuksessa selvästi autokuljetusta korkeampaa.”

WWL:n tulosraportti jäi Nordean mukaan hieman odotuksista, sillä yhtiö ei pystynyt hyödyntämään raskaan kaluston kasvavaa kuljetustarvetta täysimääräisesti. Yhtiö ei ollut varannut tarpeeksi kapasiteettia raskaalle kalustolle, ja heikkokatteisemman autokuljetuksen osuus kokonaiskuljetusvolyymeista oli näin ollen korkeampi kuin mitä markkinoilla odotettiin.”

Nordea odottaa yhtiön kuitenkin sopeuttavan kapasiteettiaan jatkossa siten, että raskaan kaluston kasvava osuus saa enemmän tilaa.

WWL:n osake on tällä hetkellä varsin edullisesti hinnoiteltu.

Norjalaisyhtiön P/E-kerroin on Nordean ensin vuoden tulosennusteella vaivaiset 4,9x. Nordean suositus WWL:n osakkeelle on osta ja tavoitehinta on 75 norjan kruunua. Tavoitehinnan perusteella logistiikkayhtiössä olisi lähes 40 prosentin nousuvara.

Kuluvan vuoden osinkoennusteella WWL:n osinkotuotto nousee 5,5 prosenttiin.

WWL:ää seuraa yhdeksän analyytikkoa, joista Nordea antaa ostosuosituksen. Kuusi analyytikkoa suosittaa lisäämään osaketta ja kahden analyytikon suositus on pidä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös