Sijoitusideat

Nordea tankkasi Koneen osakkeita mallisalkussaan

Nordea nosti kotimaisessa mallisalkussaan reippaasti hissiyhtiö Koneen osuutta.

Nordea nosti kotimaisessa mallisalkussaan reippaasti hissiyhtiö Koneen osuutta.

Nordea on muuttanut kotimaisen mallisalkkunsa rakennetta siirtämällä viiden prosentin salkkupainon kauppakonserni Keskosta hissiyhtiö Koneeseen. Koneen paino nousee muutoksen myötä 12,5 prosenttiin.

Nordean näkemyksen mukaan hissiyhtiön tuloksen kasvun hiipumisen ajat ovat jäämässä taakse.

”Raaka‐aineiden kustannuspaine, epäsuotuisat valuuttaliikkeet sekä hintakilpailu Kiinassa ovat painaneet Koneen tuloskasvua ja poikineet tulosennusteiden leikkauksia. Nyt tulosvastatuuli on kuitenkin hellittämässä ja tulosennusteiden leikkaustrendi on pysähtynyt, mikä tekee osakkeesta jälleen houkuttelevamman”, pankki toteaa viikkokatsauksessaan.

Nordean ennustaa Koneen liikevoitto kääntyy loppuvuodesta alkaen jälleen kasvuun, mikä yhdistettynä alkuvuoden kahdeksan prosentin kurssilaskuun tekee osakkeesta jälleen kiinnostavan.

Kannattavaa kasvua takovan Koneen osake ei tietenkään ole missään alennushinnoissa kurssilaskun jälkeenkään. Nordean tämän vuoden tulosennusteella laskettu P/E-kerroin on 21,6x.

”Tulosperusteiselta arvostukseltaan Koneen osake on toki edelleen melko kireästi hinnoiteltu, mikä on toki yhtiölle ollut tyypillistä jo sen ennustettavan huoltoliiketoiminnan ansiosta. Toisaalta yliomavarainen yhtiö nousee sektorin osinkotuottovertailun kirkkaimpaan kärkeen”, Nordea toteaa.

Lisäksi Koneelta on luvassa kasvuyhtiöksi kohtuullisen hyvä osinko.

Nordean ensi kevään ennustama 1,75 euron osingolla osinkotuotto kiipeää nykykurssilla 4,3 prosenttiin. Vahva tase toki mahdollistaisi ylimääräisenkin voitonjaon, ellei yritysostorintamalta löydy osoitetta Koneen miljardikassalle, Nordea pohtii.

Myös markkinatilanne on Nordean mukaan kohentumassa.

”Koneen kehityksen kannalta Kiinan markkinatilanne ja hintakilpailu on toki keskeistä, mutta yhtiön Q4‐tuloksen yhteydessä antamat viestit viittasivat tilanteen kääntyvän sielläkin parempaan. Toki Kiinan talouskehityksestä saatavat signaalit ovat alkuvuoden aikana totuttuun tapaan olleet monisuuntaisia. Toisaalta muiden markkinaalueiden vahvuus on kompensoinut Kiinan kasvun hidastumista.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös