Osakeanalyysit

Inderesin Rautanen: Nokia-odotukset kilpailijan ansiosta myötätuulessa

Nokia osakekurssi osakkeet sijoittaminen

Nokian ruotsalainen kilpailija Ericsson julkaisi odotuksia paremman osavuosikatsauksen. Se siivitti sijoittajien Nokian tulosodotukset nousuun.

Ericssonin odotettua kovempi ensimmäisen neljännesvuoden tulosraportti veti myös Nokian osakkeen 2,6 prosentin nousuun pörssiviikon päätteeksi.

Ericssonin arvostustason nousu nostaa markkinasentimenttiä eli markkinoiden tunnelmia verkkoyhtiöiden osakkeissa, arvioi Inderesin toimitusjohtaja ja Nokia-analyytikko Mikael Rautanen.

Ruotsalaisyhtiö kertoi osavuosikatsauksessaan langattomien verkkojen infrastruktuurin markkinoilla olevan positiivista virettä Pohjois-Amerikassa. Se oli positiivinen markkinakommentti myös Nokian näkökulmasta, Rautanen arvioi.

Sekä Ericssonin että Nokian kannalta on hyvin keskeistä, miten nopeasti 5G-markkinat kehittyvät. Ericsson antoi tästä kehityksestä positiivisia signaaleja.

“Yhtiön johto kommentoi konferenssipuhelussa, että operaattorit ovat globaalisti heränneet päivittämään verkkojaan vastatakseen asiakaskysyntään sekä valmistautuessaan 5G-siirtymään. Kiinan markkinalla operattoreiden investoinnit ovat laskussa. Ericsson kommentoi odottavansa 5G-teknologian siirtymisestä kaupalliseen vaiheeseen liikevaihtoa jo tämän vuoden aikana”, Rautanen toteaa.

Ericssonin johto sanoi olevan liian aikaista kommentoida, kuinka USA:n asettamat pakotteet kiinalaista verkkolaitevalmistaja ZTE:tä kohtaan vaikuttavat verkkomarkkinoihin. Aiemmin tällä viikolla asetti seitsemän vuoden kiellon, joka estää yhdysvaltalaisia yrityksiä myymästä komponentteja tai ohjelmistoja ZTE:lle.

Kiinalaisyhtiö ZTE:n vastoinkäymiset saattavat olla hyvä uutinen Nokialle ja pakotteet saattavat parantaa Nokian ja Ericssonin kilpailuasemaa Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltojen kauppaministeriö kertoi asettaneensa seitsemän vuoden kiellon, joka estää yhdysvaltalaisia yrityksiä myymästä komponentteja tai ohjelmistoja kiinalaiselle verkkolaitevalmistaja ZTE:lle. ZTE on joutunut yhdysvaltalaisviranomaisten hampaisiin myytyään yhdysvaltalaistuotteita Iraniin vastoin määräyksiä. ZTE on maailman neljänneksi suurin langattomien verkkojen verkkolaitevalmistaja Huawein, Ericssonin ja Nokian jälkeen.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös