Johdannaiset

Markkinoiden heiluntaa voi hyödyntää vivutetuilla tuotteilla

-KAUPALLINEN YHTEISTYÖ-

Markkinoiden heilunnasta voi myös hyötyä.

Voimakkaat kurssiliikkeet ovat olleet viime aikoina lisääntymään päin. Globaali talous on hiljalleen alkanut siirtymään negatiivisista koroista kohti normaalimpaa tilaa. Kun korko nousee, tekee se uusista korkotuotteista houkuttelevampia. Tämän seurauksena sijoittajat tulevat siirtämään varallisuuttaan osakkeista korkoihin.

Brexit alkaa realisoitumaan ja se tuo omat huolensa osakemarkkinoille. Samalla presidentti Donald Trump on uhannut Kiinaa uusilla tuontitulleilla. Kiina on vastaavilla toimenpiteillä pyrkinyt suojaamaan omaa asemaansa ja totaalisen kauppasodan uhka on kasvanut.

Kaikki nämä edellä mainitut tilanteet aiheuttavat markkinaheiluntaa, eli volatiliteettia. Osakekurssit eivät enää nousekaan tasaisesti, vaan ne liikkuvat voimakkaastikin alaspäin ja taas ylös.

Sijoittaja voi erilaisten viputuotteiden avulla hyödyntää myös laskevaa markkinaa. Vaihtoehtoisesti sijoittaja voi viputuotteiden avulla vakuuttaa salkkuaan kurssilaskua vastaan. Jos salkussa on esimerkiksi negatiivisesti DAX-indeksiä seuraava vivutettu tuote, saa sijoittaja suojaa osakkeiden laskua vastaan.

Viputuotteet seuraavat useimmiten jotain tiettyä kohde-etuutta. Kyseessä voi olla yksittäinen osake, mutta muitakin kohteita on tarjolla. Vivutetun tuotteen alla voi olla myös osakeindeksi, raaka-aine tai valuutta.

Vivutettujen tuotteiden avulla voit saada tuottoa nousevilla ja laskevilla markkinoilla, ja ne on rakennettu niin, ettet voi menettää enempää kuin mitä olet sijoittanut.

Bull ja bear -sertifikaatit ovat suosituin johdannaisten ryhmä

Muistisääntönä härän sarvet osoittavat ylöspäin ja bull-tuotteet nousevat silloin, kun alla olevan kohde-etuuden arvo nousee.

Karhun kynnet osoittavat alaspäin ja bear-tuotteet nousevat silloin, kun alla olevan kohde-etuuden arvo laskee.

Bull ja bear -sertifikaatteihin liittyy myös kerroin, joka kertoo vivun määrän. Bull x10 nousee ja laskee kymmenen kertaa kohde-etuutta voimakkaammin. Vastaavasti bull x5 nousee ja laskee viisi kertaa voimakkaammin kuin kohde-etuus.

Bull ja bear -sertifikaattien kohdalla on hyvä huomioida, että markkinoiden heilunta syö niiden arvoa. Sen takia minifutuurit ja rajoittamattomat turbot soveltuvat paremmin pidempiaikaiseen sijoittamiseen.

Stop loss -taso ja rahoitustaso ovat minifutuurien ja rajoittamattomien turbojen avainkäsitteitä

Minifutuurien ja turbojen tuotto perustuu rahoitustason ja alla olevan kohde-etuuden arvon väliseen erotukseen.

Mitä lähempänä kohde-etuus ja rahoitustaso ovat toisiaan, sen korkeampi tuottopotentiaali tuotteella on. Toisaalta kohde-etuuden arvon edes käydessä stop loss -tasollaan, menettää sijoittaja pääomansa kokonaan. Tästä seuraa, että riski ja tuotto kulkevat käsi kädessä.

Kurssien heilunta ei kuitenkaan itsessään syö minifutuurien ja turbojen tuottoja, joten ne sopivat myös pidempiaikaisiin sijoituksiin.

Bull ja bear -sertifikaattien tapaan sijoittaja voi hyötyä niin kurssinoususta kuin laskuistakin. Long-tuotteiden arvo nousee markkinoiden noustessa. Short-tuotteiden arvo puolestaan nousee markkinoiden laskiessa.

Nordnet Markets tarjoaa vivutettuja tuotteita ilman välityspalkkioita

Nordnet Marketsin tarjoamat vivutetut tuotteet löytyvät Nordnetin verkkopankista markkinoiden alta.

Sijoittaja hyödynnä markkinoiden heiluntaa Nordnetin viputuotteilla

Tuotteita on paljon tarjolla ja niillä on helppoa alkaa käymään kauppaa. Koska kyse on kuitenkin monimutkaisista sijoitustuotteista, tulee sijoittajan ensin todistaa ymmärtävänsä, miten tuotteet toimivat. Käytännössä kokeneilta viputuotteiden käyttäjiltä kysytään kasa kysymyksiä, kun taas uusille käyttäjille on tarjolla ilmainen verkkokurssi, jonka voi käydä omaan tahtiin.

Sijoittaja, hyödynnä markkinoiden heiluntaa Nordneti Marketsin viputuotteill ailman välityspalkkioita.

Nordnet tarjoaa ainoana palveluntarjoajana vivutetut tuotteet täysin ilman välityspalkkioita, kunhan sijoituksen suuruus on vähintään 100 euroa ja sijoitus tapahtuu Nordnetin alustan kautta. NORDNET-tunnus kertoo, että sertifikaatti on osa Nordnet Markets -tuotetarjontaa. Muiden palveluntarjoajien liikkeelle laskemista tuotteista joutuu maksamaan välityspalkkiota.

Nordnetin tuotteet on listattu Nasdaqin listalle. Kaupankäyntisovellusten kohdalla tästä on sellainen käytännön hyöty, että datan saa ilmaiseksi. Kilpailijoiden NDX-listatuissa tuotteissa vastaavaa hyötyä ei ole, vaan sovelluksen vaatimasta datasta joutuu maksamaan 4,5 euroa kuukaudessa.

Vivuttaminen ei ole täysin ilmaista

Vaikka Nordnet Marketsin tuotteet saa ostettua täysin ilman välityskuluja, on hyvä muistaa, että ne eivät ole täysin ilmaisia.

Vipu syntyy lainan kautta ja lainasta joutuu maksamaan korkoa. Käytännössä koron osuus vähennetään pörssipäivän päätteeksi tuotteen kaupankäyntikurssista.

Kuluja syntyy käytännössä myös myynti- ja ostolaidan välisestä erosta, eli spreadista. Spreadista johtuen, tuotteen joutuu ostamaan hiukan kalliimmalla, kuin mitä sen pystyy myymään. Mitä korkeampi spread tuotteella on, sen suuremmaksi kustannus nousee.

Käydäksesi kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle. Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot.

Opi vivutetuista tuotteista lisää täältä:

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös