Talouden trendit

Teknologiayrittäjä: Suomi tarvitsee 10 000 ulkomaista koodariosaajaa

Suomen kasvava koodariosaajien pula uhkaa tehdä Suomesta ohjelmistoalan halpatuotantomaan, varoittaa pääomasijoittaja ja teknologiayrittäjä Timo Ahopelto.

Suomessa olisi ohjelmistoalalla töitä heti 7 000–9 000 ohjelmoijalle, ja määrä kasvaa 2 000:lla joka vuosi, sanoo pääomasijoittaja ja teknologiayrittäjä Timo Ahopelto EVA Analyysissa Nollaksi vai ykköseksi.

Vaje voi nousta 25 000–40 000 työntekijään vuoteen 2025 mennessä. Koodarivaje uhkaa kuihduttaa Suomen ohjelmistoalan halpatuotantomaaksi

Osaajavajeen taittaminen vaatisi tietotekniikan koulutuspaikkojen kaksinkertaistamista nykyisestä 1 700:sta. Pelkkä koulutuspaikkojen lisääminen ei kuitenkaan riitä. Sen lisäksi koodareita tulisi rekrytoida enemmän ulkomailta. Hyvä tavoite olisi 10 000 ulkomaista osaajaa vuoteen 2025 mennessä.

Palatakseen huipulle Suomen on saatava kansainvälisten yritysten tuotekehitystoimintoja Suomeen. Se kuitenkin edellyttää, että yrityksille on saatavilla riittävästi laadukasta työvoimaa.

“Ratkaisua osaajapulaan voi etsiä investointiajattelulla: mitä resurssin hankkiminen, yksi ulkomainen koodari tai tuotekehityskeskus Suomessa, maksaa ja mitä se tuottaa. Suomi tarvitsee toimintasuunnitelman maailmanluokan ohjelmistoekosysteemin kehittämiseksi”, Ahopelto sanoo.

Timo Ahopelto on teknologiayrittäjä ja pääomasijoitusyhtiö Lifeline Venturesin perustajaosakas. Hän on Slush-kasvuyrittäjyystapahtuman, Tieto Oyj:n, Solidium Oy:n, Business Finlandin ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVAn ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan hallituksen jäsen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös