Sijoittaminen

Vertaislainasijoittaminen eri valuutoissa

Mintos on vertaislainatarjoajat yhdistävä alusta.

-KAUPALLINEN YHTEISTYÖ-

Mintosin alustan kautta voit sijoittaa eri palveluntarjoajien tarjoamiin lainoihin kymmenessä eri valuutassa.

Mintos on vertaislaina-alusta ja lainojen markkinapaikka, joka tuo suomalaiselle sijoittajalle monta etua tullessaan. Mintos mahdollistaa piensijoittajalle helpon ja läpinäkyvän tavan sijoittaa eri palveluntarjoajien lainoihin ympäri maailman.

Sijoittajat ovat saaneet palvelun kautta keskimäärin 11,9 prosentin vuosituoton ja sijoituksia on tehty kaiken kaikkiaan yli 483 miljoonalla eurolla.

Siinä missä perinteinen palvelu yhdistää lainaajan ja lainan tarvitsijan, on Mintos alusta, joka yhdistää sijoittajan ja lainapalveluja tarjoavat yritykset keskenään. Vuonna 2015 perustettu Mintos on lyhyessä ajassa kasvanut merkittäväksi tekijäksi lainamarkkinoilla.

Hajauttaminen on riskinhallinnassa keskeisessä osassa, ja näin on myös Mintosin kohdalla. Mintosin alustan kautta laajasti hajauttaneet sijoittajat ovat saaneet vakaampaa tuottoa, kuin voimakkaasti lainojaan keskittäneet sijoittajat.

Maantieteellisen hajauttamisen merkitys

Globalisaation myötä useat omaisuusluokat ovat kytköksissä toisiinsa. Omaisuusluokkien arvot siis liikkuvat usein samaan suuntaan siitä huolimatta, että ne sijaitsisivat täysin eri mantereilla.

Vuoden 2008 finanssikriisi osoitti maantieteellisen hajautuksen merkityksen, mutta on hyvä muistaa, että sijoitukset voi olla viisasta hajauttaa myös usean eri valuutan kesken.

Vaikka finanssikriisi alkoi Yhdysvalloista, kehittyi siitä globaali kriisi, joka kosketti lähes kaikkia maailman maita. Finanssikriisin seurauksena osakkeiden arvostustasot laskivat merkittävästi ja sijoittajat menettivät osakkeisiin sijoittamia säästöjä reippaalla kädellä. Käsillä oli tilanne, jossa hajauttamisen merkitys korostui.

Paremman hajautuksen saamiseksi voi olla viisasta hajauttaa kokonaissalkkuaan tekemällä lainasijoituksia useisiin eri valuuttoihin. Tämä sen takia, että valuuttakurssien korrelaatio osakkeiden kanssa on vähäinen. Valuuttakurssit kulkevat sikäli ”omaa tietään”, että niiden arvo on enemmän sidoksissa inflaatio-odotuksiin, kuin talouskasvuun. Myös poliittiset tekijät vaikuttavat valuuttojen kurssikehitykseen.

Sijoittaminen eri valuutoissa

Mintos on alusta, jossa useat vertaislainoja tarjoavat yritykset ja sijoittajat kohtaavat. Sijoittaminen eri valuuttoihin onkin Mintosin kautta varsin helppoa.

Euroa pidetään varsin vakaana valuuttana. Puolan zloty tai Tŝekkiläinen kruunu ovat luonteeltaan huomattavasti riskipitoisempia valuuttoja, joiden arvo heittelee enemmän.

Usein sijoittajat valitsevat vakaan euron, mutta on hyvä muistaa, että alhainen riski on myös sidoksissa alhaisempaan tuottoon. Vuonna 2017 sekä zloty, että Tŝekin kruunu vahvistuivat noin 5,5 prosenttia. Näihin valuuttoihin panostaneet eurosijoittajat olisivat saaneet sijoituksilleen paitsi korkotuottoa, myös tuottoa valuuttakurssivaihteluista.

Mintosin alustan kautta sijoittaja voi sijoittaa vertaislainoihin 10 eri valuutassa (CZK, DKK, EUR, GEL, GBP, KZK. PLN, RON, RUB ja SEK). Näin ollen voit lisätä sijoitussalkkusi hajautusta sijoittamalla useampaan eri valuuttaan.

Jotta voisit sijoittaa eri Mintosin kautta lainoihin eri valuutoissa, tulee sinulla olla kyseistä valuuttaa tililläsi. Valuutan vaihto hoituu helposti suoraan Mintosin alustan kautta.

 

Valuutan vaihto onnistuu helposti Mintos alustalla.

 

Alustalta voi valita haluamansa valuutan ja määrän. Vaihto tapahtuu käytännössä käden käänteessä ja sijoittaja näkee vaihdon yhteydessä veloitettavan kulun ennen vaihtotapahtumaa.

Jos käytät sijoitusautomaattia, tulee sinun rakentaa oma salkku kullekin valuutalle. Vaihtoautomaatin asetuksista on helppo valita sijoitettava valuutta.

Mintos automaatin voi asettaa eri valuutoille.

Automaattia käyttäessä ja myös suoria kohteita valittaessa on tärkeä muistaa valita takaisinostotakuun sisältämiä lainoja.

Tutustu Mintos-palveluun tästä:

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös