Markkinakommentit

Sijoittaja, oletko valmis vaihtamaan kurssia?

Maailmantalous vaihtaa vaihdetta, ja sijoittajien on oltava valmiina, kun markkinat reagoivat tähän, Luca Paolini, Pictet Asset Managementin päästrategi neuvoo.

Maailmantalous vaihtaa vaihdetta, ja sijoittajien on oltava valmiina, kun markkinat reagoivat tähän, Luca Paolini, Pictet Asset Managementin päästrategi neuvoo.

Paolinin mukaan on vielä vähän aikaista väittää osakemarkkinoiden nousun loppuneen, mutta joukkolainojen näkymät paranevat.

”Siirrämme siksi painoa neutraaliksi kaikissa omaisuusluokissa”, Paolini toteaa Pictetin tuoreimmassa Barometer-katsauksessa.

Lisäksi tämän seurauksena Pictet on lisännyt sijoituksia joukkolainoihin. Sysäyksen tälle on Paolinin mukaan antanut Yhdysvaltain 10 vuoden valtionlainojen tuoton tasainen nousu, kun samaan aikaan ilmassa on huolestuttavia merkkejä maailman talouskasvun hiipumisesta.

”Ero tähän asti hyvin optimististen mielialatutkimusten ja niitä lievempien talouslukujen välillä on kapenemassa. Tämä voi merkitä sitä, että nämä ovat asettumassa taas samaan tahtiin tai että kasvuvauhti on ohittanut huippunsa. Jälkimmäisessä tapauksessa on syytä olettaa Yhdysvaltain keskuspankin Fedin miettivän koronnostotahtinsa uusiksi. Yhdysvaltain 10 vuoden valtionlainojen tuoton nousu yli 3 prosenttiin alkaa jo tuntua joillakin koroille herkillä talouden sektoreilla.”

Yhdysvaltain hallituksen meno-ohjelma todennäköisesti lieventää Fedin tiukentunutta otetta, mutta ei kumoa sitä kokonaan, Paolini uskoo.

Korkomarkkinoilta saa Pictetin mukaan edelleen parasta arvoa kehittyvien markkinoiden paikallisissa valuutoissa olevista lainoista. Heti niiden perässä ovat Yhdysvaltain valtionlainat.

Kehittyneillä osakemarkkinoilla Pictet suosii energiaosakkeita, jotka voivat hyötyä öljyn nousevista hinnoista. Vaikka varainhoitoyhtiö pitää alipainon defensiivisissä osakkeissa, voi se harkita lisäsijoituksia niihin, jos ja kun maailmantalouden kasvun heikkous jatkuu.

”Jotkut edulliset sykliset osakkeet, kuten finanssi- ja materiaaliosakkeet, ovat nyt houkuttelevampia, mutta menettävät viehätystään, kun niiden arvostusta vertaa defensiivisiin osakkeisiin. ”

Maa- ja aluetasolla Pictet suosii edelleen euroaluetta, sillä Yhdysvaltain markkinat ovat kalliimpia. Lisäksi yhtiö uskoo euron todennäköisen heikkouden tukevan euroaluetta Yhdysvaltoja parempiin tuloksiin.

”Pidämme edelleen kehittyvistä markkinoista pitkällä aikavälillä, mutta pidämme painon kehittyvien markkinoiden osakkeissa neutraalina vahvistuvien vastatuulien takia.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös