Sijoitusuutiset

Warren Buffett myöntää arvioineensa väärin Googlen ja Amazonin

Warren Buffett on maailman menestynein sijoittaja, joka uskaltaa myös myöntää virheensä.

CNBC-sivuston haastattelussa Omahan oraakkeli myönsi, ettei hän aikanaan ymmärtänyt, että Googlen ja Amazonin näkymät olivat paljon paremmat kuin mitä niiden tuolloiset osakekurssit antoivat ymmärtää.

Microsoftin toinen perustaja ja Buffettin ystävä Bill Gates neuvoi Buffettia aikoinaan luopumaan Altavistan käytöstä hakukoneena ja siirtymään Googleen. Buffett kertoo, että hänen olisi pitänyt olla tuolloin valppaampana, koska Buffettin yksi tytäryhtiö maksoi Googlelle huomattavia summia rahaa Googlen listautumisen aikoihin.

Buffett myöntää myös aliarvioineensa Amazonin kyvykkyyden mullistaa yhtä aikaa ja nopealla tahdilla jälleenmyynnin ja pilviympäristöt. Buffett kertoo myös aliarvioineensa Amazonin toimitusjohtajan, Jeff Bezosin kyvyt.

”Olen seurannut Amazonia alusta lähtien. Minusta Jeff Bezos on saanut aikaiseksi jotain ihmeellistä. Ongelma oli se, että kun ajattelen jonkin olevan ihmeellistä, en yleensä veikkaa sen puolesta”, Buffett toteaa.

Google ja Amazon ovat molemmat olleen lähes hengästyttävän suuria menestystarinoita niin liiketoiminnallisesti kuin sijoituskohteinakin.

Googlen emoyhtiön Alphabet ja Amazon ovat kovista kurssinousuistaan huolimatta yhä analyytikoiden suosikkeja. Alphabetin rahasampo on tietenkin hakukonepalvelu Google. Amazon tahkoaa kassavirtaa puolestaan paitsi massiivisella verkkokaupalla, myös alustalla, jonka kautta muut yritykset myyvät tuotteitaan.

Alphabetia analysoivista 46 analyytikosta 19 antaa osakkeelle ostosuosituksen ja 23 analyytikkoa antaa lisää-suosituksen. Amazonin seuraavista 48 analyytikosta 22 antaa ostosuosituksen ja 24 lisää-suosituksen.

Buffett on tunnettu siitä, ettei hän mielellään sijoita teknologiayhtiöihin, koska ei koe voivansa ymmärtää niiden liiketoimintaa tarpeeksi hyvin.

Tosin hän näyttää hieman muuttaneen strategiaansa, sillä hänen sijoitusyhtiönsä Berkshire Hathaway on viime aikoina ostanut massiivisesti Applen osakkeita. Yhtiö on ostanut Applen osakkeita 75 miljoonalla dollarilla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös