Talouden trendit

Yksityisleasing kiinnostaa nyt suomalaisia

Seuraavatko suomalaiset autoilijat Tanskaa ja Ruotsia, joissa yksityisleasing on suosittu palvelu.

Yksityisleasing on yksityishenkilöille tarkoitettu autojen leasingpalvelu. jolla kuluttaja voi vuokrata auton 2 – 5 vuodeksi käyttöön kiinteällä kuukausihinnalla.

Tekniikan Maailma kertoi viime vuoden lopulla VV-Auto Group Oy:n ja ALD Automotiven solmineen yhteistyösopimuksen henkilöasiakkaiden yksityisleasing-palvelun tuottamisesta.

Nyt myös Škoda tulee yksityisleasing-markkinoille. Yhtiö esitteli viime viikolla uuden yksityisasiakkaille suunnatun leasing-palvelun. Yhtiö tuottaa palvelun yhteistyössä Axus Finland Oy:n kanssa.

Autoliikkeet ovat selvästi haistaneet uusien tuulien puhalluksen automarkkinoilla.

Jo lähes neljännes suomalaisista on valmis hankkimaan auton käyttöönsä yksityisleasingilla, kertoo Danske Bankin rahoitusyhtiö Danske Financen tuore vuosittainen autobarometri. Seuraavan vuoden aikana auton aikoo hankkia noin puoli miljoonaa suomalaista.

Pankin mukaan suomalaiset ovat seuraamassa ruotsalaisten ja erityisesti tanskalaisten esimerkkiä. Tanskassa ja Ruotsissa vajaa kolmannes autoista rahoitetaan yksityisleasingilla.

Erityisen paljon yksityisleasing kiinnostaa autottomia, jotka nyt suunnittelevat auton ostoa.

”Suomessa auto halutaan omistaa. Tähän vaikuttavat hintamielikuva, osittain puutteellinen käsitys autoilun kokonaiskustannuksista ja kulttuuriset tekijät, jossa ajatellaan, että laina-auto on noloa. Kyselytutkimus osoittaa, että suomalaiset alkavat olla valmiita yksityisleasingin yleistymiseen. Auton liisaaminen ei ole enää häpeä”, Danske Financen johtaja Altti Kuuri sanoo.

Yksi este yksityisleasingin yleistymiselle on kuluttajien käsitys leasingin hinnasta. Suomalaisista 60 prosenttia pitää yksityisleasingia kalliina vaihtoehtona.

”Leasing saattaa tuntua kalliilta, kun sitä vertaa vain autolainan kuukausierään tai jo maksettuun autoon. Silloin unohtuvat kuitenkin autoilun monet kustannukset. Vakuutukset, huollot ja esimerkiksi renkaiden säilyttäminen aiheuttavat kustannuksia, joita autoilija ei välttämättä ota huomioon. Yksityisleasingissa kuukausimaksu kertoo autoilun kustannukset selkeästi”, Kuuri sanoo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös