Yritysuutiset

Nokia laittaa johtoryhmänsä uusiksi ja luopuu digitaalisen terveyden bisneksestä

Nokia ilmoitti eilen muutoksesta johtokuntansa kokoonpanossa. Nokia Technologies –liiketoimintaryhmän kippari vaihtuu.

Yhtiö nimitti Maria Varsellonan Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän johtajaksi ja hän jatkaa myös nykyisessä tehtävässään yhtiön lakiasiainjohtajana. Liiketoimintaryhmän nykyinen johtaja Gregory Lee puolestaan jättää yhtiön, kun digitaalisen terveydenhuollon liiketoimintayksikön myynti on nyt saatettu loppuun.

Lee jättää paikkansa Nokian johtokunnassa välittömästi, ja jättää yhtiön siirtymäkauden jälkeen.

”Osana arviointiaan hän punnitsi eri strategisia vaihtoehtoja digitaalisen terveydenhuollon liiketoimintayksikölle, mikä johti kyseisen liiketoiminnan myyntiin. Tämän seurauksena Gregory ja minä olemme yhtä mieltä siitä, että hänen työnsä Nokiassa on nyt tehty. Hän jättää yhtiön kunnioitukseni ja kiitosteni saattelemana”, sanoi Rajeev Suri.

Muutoksen seurauksena Nokian johtokunta koostuu seuraavista jäsenistä: Rajeev Suri, Basil Alwan, Hans-Juergen Bill, Kathrin Buvac, Ashish Chowdhary, Joerg Erlemeier, Barry French, Sanjay Goel, Bhaskar Gorti, Federico Guillén, Kristian Pullola, Sri Reddy, Marc Rouanne, Maria Varsellona ja Marcus Weldon.

Nokia ilmoitti eilen myös saaneensa päätökseen digitaalisen terveyden liiketoimintansa myynnin Eric Carreelille, yhdelle Nokian aiemmin terveysyksikön perustaksi ostaman Withingsin perustajista ja sen aiemmalle hallituksen puheenjohtajalle.

Myytävässä liiketoiminnassa on kyse pääasiassa vuonna 2016 Nokian hankkimasta ranskalaisesta Withingsistä, jonka hankinta on osoittautunut pettymykseksi. Digitaalisen terveyden tuotevalikoimaan kuuluu esimerkiksi älykelloja, vaakoja ja muita digitaalisen terveydenhuollon laitteita. Yhtiö on todennut liiketoiminnan koon jääneen liian pieneksi osana Nokiaa.

Myynti on osa Nokian tavoitetta keskittyä yritysliiketoimintaan sekä lisensointiin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös