Yritysuutiset

Älysormuksen kehittänyt oululaisyhtiö sai muhkean rahoituksen

Unen laatua ja kehon toimintaa mittaavan älysormuksen kehittänyt terveysteknologiayhtiö Oura Health tähtää kansainvälisille markkinoille.

älysormus terveysteknologia

Kuva: Oura Heath Oy

Unen laatua ja kehon toimintaa mittaavan älysormuksen kehittänyt terveysteknologiayhtiö Oura Health tähtää kansainvälisille markkinoille.

Yhtiö sai peräti 12,5 miljoonan euron rahoituksen. Uuden Oura-älysormuksen kansainvälistä kasvua vauhdittamassa viimeisimmällä rahoituskierroksella olivat yhdysvaltalainen Bold Capital Partners sekä Teollisuussijoitus.

Uuden rahoituksen avulla Ouran tavoitteena on voimakas kansainvälinen kasvu etenkin Yhdysvalloissa, josta jo tällä hetkellä tulee noin 60 prosenttia uuden Oura-sormuksen tilauksista. Rahoituksella varmistetaan myös seuraavat tärkeät askeleet Ouran tuotekehityksessä.

Oura-sormus ja mobiilisovellus mittaavat ja analysoivat käyttäjänsä unen laatua, kehon palautumista ja päivän aikaista aktiivisuutta. Oura ohjaa unen laadun parantamisessa ja itselle sopivimman unirytmin löytämisessä. Tavoitteena on kokonaisvaltainen terveys ja hyvinvointi sekä tasapainon löytäminen päivittäisen rasituksen ja levon välille.

”Oura on rakentanut erittäin korkeatasoisen tiimin, jolla löytyy teknologista, kaupallista ja muotoilun osaamista. Uuden sormuksen kysyntä on ollut vahvaa ja muutokset niin operatiivisella kuin hallitustasolla edesauttavat yhtiön kasvua ja kehittymistä seuraavalle tasolle. Suomessa on useita kansainvälisesti tunnettuja brändejä, joiden tuotteet ja palvelut perustuvat biometriseen mittaamiseen. Ouralla on kaikki edellytykset olla seuraava nimi tässä hienossa joukossa”, kertoo Teollisuussijoituksen sijoitusjohtaja Jussi Sainiemi.

Ouran tuotekehitystä ja kansainvälistä kasvua ovat tukeneet vuosien varrella myös muun muassa Tekes ja ELY:n hallinnoima Suomen rakennerahasto -ohjelma. Rahoituksella on ollut merkittävä rooli Oura-sormuksen kehitystyössä aina ensimmäisistä prototyypeistä uuden sormuksen tuotannon aloitukseen.

Oura Health on saanut myös Tekesin Nuoret Innovatiiviset Yritykset -rahoitusta kansainvälisen liiketoiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.

Oura Healthin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Petteri Lahtela tiivistää yrityksen tuotekehityksen ja kansainvälistymisen tarinaa seuraavasti:

Tavoitteenamme on ollut alusta saakka yhdistää tiede, teknologia ja design sekä käyttömukavuus. Oura-sormus onkin luonut kokonaan uuden kategorian puettavan teknologian toimialalle. Käyttäjämme yli 60 maassa ovat erittäin sitoutuneita ja pysyvät asiakkainamme selvästi paremmin kuin mihin puettavan teknologian tuotteissa on yleensä totuttu. Pioneeriasemamme säilyttämiseksi meidän tulee jatkaa tutkimusta ja innovointia kaikilla em. osa-alueilla ja panostaa yhtä aikaa vahvaan kansainväliseen kasvuun. Työmme hyvinvoinnin edistämiseksi ja puettavan teknologian alan kehittämiseksi jatkuu siis entistäkin vahvempana.

 

Kommentoi
Ylös
>