Yritysuutiset

Kamux yllätti ja osakekurssi nousee

Kamux osakekurssi osakkeet vaihtoautot autoliike

Vaihtoautomyyjä Kamux ylsi odotuksia parempaan toisen vuosineljänneksen tulokseen.

Yhtiön oikaistu liikevoitto nousi 6,1 miljoonaan euroon, mikä ylitti analyytikoiden 5,1 miljoonan euron konsensusennusteen. Tulos oli myös reippaasti viime vuoden toista vuosineljännestä parempi. Tuolloin oikaistu liikevoitto oli 4,5 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi vertailukauteen verrattuna yli 17 prosenttia 128 miljoonaan euroon. Myytyjen autojen määrä kasvoi lähes 16 prosenttia yli 11 000 autoon.

Kamuxin konsernijohtajan Juha Kalliokosken mukaan toisella neljänneksellä Kamuxin liiketoiminnan kehitys oli vahvaa.

”Toisella neljänneksellä Kamuxin liiketoiminnan kehitys oli vahvaa. Kannattavuutemme parani selvästi ja kehittyi myönteisesti kaikissa maissa. Bruttokatteen vahva kehitys näkyy merkittävänä oikaistun liikevoiton kasvuna vuoden 2018 toisella vuosineljänneksellä. Sekä liikevaihto että vertailukelpoisten liikkeiden myynti kasvoivat selvästi”, Kalliokoski toteaa.

Suomen liikevaihdon kasvu nopeutui ja operatiivinen kannattavuus parani edelleen. Myös kansainvälinen liiketoiminta kehittyi myönteisesti. Ruotsin liikevaihto kasvoi erittäin vahvasti ja liikevoitto oli selkeästi plussalla. Saksan liikevaihdon kasvu jatkui ja liiketappio pieneni merkittävästi.

Kamux ei julkaise lyhyen aikavälin näkymiä. Yhtiön keskipitkän aikavälin tavoitteena on liikevaihdon kasvattaminen vähintään 700 milj. euroon 4-5 prosentin liikevoittomarginaalilla vuonna 2019 ja vähintään 5 prosentin liikevoittomarginaali pitkällä aikavälillä.

Analyysitalo Inderes kommentoi Kamuxin tulosta Twitterissä.

Yhtiön tulos yllätti analyytikoiden lisäksi myös sijoittajat, sillä osakekurssi pomppasi yli viisi prosenttia ylöspäin Helsingin pörssissä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös