Indikaattorit

Kuluttajien luottamus Suomen talouskehitykseen laskenut selvästi

Kuluttajien luottamus Suomen talouskehitykseen laskenut selvästi

Kuluttaluottamus Suomen talous oma talous indikaattori talous

Kuva: Tilastokeskus.

Kuluttajien luottamus omaan talouteensa on kuitenkin edelleen vankalla tasolla, kertoo Tilastokeskuksen tuore luottamusindikaattori.

Tilastokeskuksen mukaan kuluttajien luottamusindikaattori oli elokuussa 21,5, kun se heinäkuussa oli 22,0 ja kesäkuussa 23,0. Viime vuoden elokuussa luottamusindikaattori sai arvon 23,5. Indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on 12,6.

Kuluttajien luottamusindikaattori on sen osatekijöiden saldolukujen keskiarvo. Osatekijät ovat: oma talous, Suomen talous, yleinen työttömyys ja kotitalouden säästämismahdollisuudet (kaikki koskien seuraavaa 12 kuukautta).

Luottamusindikaattorin neljästä osatekijästä kuluttajien odotukset kotitalouden säästämismahdollisuuksista paranivat elokuussa heinäkuuhun verrattuna selkeästi. Arviot omasta ja Suomen taloudesta heikkenivät hieman, mutta pysyivät yhä hyvällä tasolla.

Odotukset Suomen taloudesta heikkenivät kuitenkin vuoden tarkastelujaksolla selkeästi.

Viime vuoden vastaavaan aikaan nähden arviot maan työttömyystilanteesta ovat heikentyneet. Luottamus Suomen taloudesta on laskenut selvästi viime helmikuun lukemiin verrattuna. Näkemykset omasta taloudesta sen sijaan kasvoivat maltillisesti.

Kommentoi
Ylös
>